HİTİTLERİN İLK DÜRÜM YEMEĞİ MENGEN’DE TAM NOT ALDI

ÇORUM 29 Ağustos 2017 19:14
Videoyu Aç HİTİTLERİN İLK DÜRÜM YEMEĞİ MENGEN’DE TAM NOT ALDI
A
a

Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ÇAPDER), Mengen Belediyesi tarafından düzenlenen 32. Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalinde adından söz ettirdi. Bolu Mengen Belediyesi tarafından 32.kez düzenlenen Mengen aşçılık ve turizm festivali yapıldı. Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneğinin de 12 kişilik bir ekiple katıldığı festivalde yaptıkları Hitit dönemine ait ilk dürüm yemeği, bü

Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneğinin de 12 kişilik bir ekiple katıldığı festivalde yaptıkları Hitit dönemine ait ilk dürüm yemeği, büyük ilgi gördü..Bolu Mengen Belediyesi tarafından 32.kez düzenlenen Mengen aşçılık ve turizm festivali yapıldı.
Festivalde ilk dürüm yemeği olarak bilinen Mutluluk ekmeği adlı şölen yemeği festivale katılan yaklaşık 2000 kişiye dağıtıldı.Çorum derneği tarafından festivalde açılan standa halk ve katılımcı ünlü şefler ziyaret ederek, yemek hakkında bilgi aldı.

İsmi ve yapılış şeklinden dolayı büyük ilği gören yemek, kısa zamanda izdiham halinde dağıtılarak bitti. Çorum derneği standı, festivali ziyaret edenler ve ünlü şefler tarafından ziyaret edildi.

ÇAPDER olarak festivali ilgi odağı olarak tamamladıklarını belirten Dernek Başkanı Rasim Çakıcı, “Başarılı işler yapmaya devam edeceğiz, yeterki meslektaşlarımız ve mülki idarecilerimiz, iş adamlarımız bizlere maddi manevi desteklerini versinler. Herşey Çorum için. Kültürümüzü, tarihimizi, geleneklerimizi yaşatmak, yöresel lezzetlerimizi tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin ilgilerini Çorum’a çekmek için yapılacak olan işlerde birlikte olmak, katkı sağlamak için.” dedi.

Festivale katılım için yardımcı olanlara da teşekkür eden Çakıcı, “Sayın Valimiz Necmettin Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Ömer Arslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak’a, Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi olan   Nuran Köse Özkurşunlu ve Alan Öğretmeni Sultan Örten ve okul öğrencilerine, Mengen Festivaline katılmamızda maddi destek sağlayan Mutlukal Gıda AŞ. ve Tortil Love markasına, Mutlukal Gıda A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Erzurumluoğlu’na ve yine maddi destek sağlayan Hatap Un Fabrikası yönetimine de çok teşekkür ederiz.

Mengen festivaline; 60 il derneği, 7 bölge federasyonu olarak ‘60 dernek 60 yöresel lezzet 60000 porsiyon yemek’ sloganı ile katılan (TAŞPAKON) Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu yine başarılı bir organizasyona imza atmıştır.” diye konuştu.


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam