HİTİT GENÇLİĞİN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Kültür Sanat 17 Mart 2013 17:09
A
a

Hitit Gençlik Derneği Genel Sekreteri Çetin DÜLGER'İN 18 MART 1915 ÇANAKKALE ZAFERİ İLE İLGİLİ MESAJI Çanakkale Savaşı, demir ve çeliğin, insan gücünü ve cesaretini yenemeyeceğini ve vatan sevgisini öldüremeyeceğini, yıldıramayacağını bütün dünyaya kanıtlamıştır.

Hitit Gençlik Derneği Genel Sekreteri Çetin DÜLGER'İN  18 MART 1915 ÇANAKKALE ZAFERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI.
 
                “Çanakkale Savaşı, demir ve çeliğin, insan gücünü ve cesaretini yenemeyeceğini ve vatan sevgisini öldüremeyeceğini, yıldıramayacağını bütün dünyaya kanıtlamıştır. Bu savaş, milletçe uyanışımızın gerçek başlangıcı olmuştur.  Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk milleti, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelesiyle başka milletlere de emsal olmuştur. 18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık Takvimi'ne gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Her yönüyle bir maneviyat hazinesi olan bu harp, hem Türk askerinin cesaretini, gücünü hem de Türk milletinin fedakârlık ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne sermiştir. Şüphesiz ki bu destanın en önemli parçalarından ve başarının en büyük paylarından biri askerlik sanatındaki yeteneği ve dehasıyla Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’e aittir.
                Çanakkale Muharebeleri bir taraftan da her yönden yetişmiş Türk gençlerinden oluşan koca bir neslin, Mehmet Akif’in tabiriyle Asım’ın neslinin yitirilmesiyle sonlanmıştır. Ancak bu ahlak timsali kahramanlar, milli hafızanın en güçlü noktasına adlarını yazdırırken sadece vatanın bağımsızlığına değil gelecek nesillerin ortak karakter dünyalarına da canlı birer köprü kurmuşlardır. Dünya'yı dize getiren bu kahramanlık destanımız için düşman kuvvet komutanların düşüncelerine bu şekilde yansımıştır."  Avrupa’da hiçbir asker yoktur ki, bu ifadenin altını çiziyorum,  Türklerle mukayese edilebilsin. Almanların müdafaada gayet iyi oldukları kabul olunabilir. Fakat siperlerde onlar dahi Türklerle kıyas edilemez. Misal olarak Gelibolu’yu zikretmek isterim. Orada bizim gemi ateşlerimizle büyük zayiata uğrayan kıtalar, Türk olmasalardı. Yerlerinde kalamaz ve derhal değiştirilirlerdi. Halbuki, Türkler, bütün muharebe müddetince yerlerinde kaldılar." (General Tawshend). Bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir. İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale‘den göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Gelibolu‘da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de Abideleşmiştir."İşte bu bilinç ile " Savaşın söndürdüğü binlerce genç beden Gelibolu da yan yana yatmakta"
                Bu özlemle, hem gurur ve sevinç hem de üzüntüyle kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde, canlarını vererek yıllar ötesine ders olmayı başarmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakârca çabası olan muhterem ecdadımızı rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum...

Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam