HIRSIZLARIN TANRISI ÇORUM MÜZESİNDE

ÇORUM 26 Aralık 2017 10:49
Videoyu Aç HIRSIZLARIN  TANRISI ÇORUM MÜZESİNDE
A
a

Çorum’da bir çiftçi tarla sürdüğü sırada bulduğu Roma dönemine ait olan ve iki bin Yıllık "Hırsızlar Tanrısı" Hermes heykeli müzeye teslim etti.

Arkeolojik Danışmanlık uzmanına ,göre, yaklaşık yedi ay  ay önce ismini söylemek istemeyen  bir çiftçi  tarlasında çalışırken bir heykel buldu.Çiftçi tarlada bulduğu  heykeli  alarak Çorum Müzesine getirdi.

Yapılan Arkeolojik tarihi incelemeler sonunda 2 bin yıllık olduğu ve Çorum Müze Müdürlüğü tarafından teslim alındı. Hermes heykeli Arkeoloji uzmanları tarafından restorasyonu yapılarak Çorum müze müdürlüğünün envanterine girdi.Küçük  Heykelcik  müze koleksiyonuna  yerini aldı.

Çorum Müze müdürü Önder İpek'in  Hermes heykeli ie bilgilendirmesinde Müzedeki heykelin altında şu bilgiler yer alıyor: "Hermes, Tanrı Zeus ile Titanlar soyundan gelen Maia’nın oğludur. Zeus’un buyruklarını ölümlülere ve tanrılara iletir. Kanatlı sandalet ve başlık giyen Hermes, elinde asa ve para kesesi taşır. Güzel ve inandırıcı konuştuğu için hatiplerin, sürülerin, ve hırsızların tanrısıdır. Yolları, yolcuları ve tüccarları korur. Ölenlerin ruhunu yer altı ülkesine Tanrı Hades’e götürür. Zeus’n gönderdiği uykuyu ve rüyaları insanlara iletmek onun görevidir."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam