HANİ İLÇESİNDE KARAKOL BASKINI 1 ŞEHİT

Güncel 4 Temmuz 2013 13:44
A
a

PKK Lice olaylarına misilleme olarak Diyarbakır'ın Hani ilçesinde karakol bast

Milliyet'in haberine göre; PKK Lice olaylarına misilleme olarak Diyarbakır'ın Hani ilçesinde karakol bastı... Baskında 1 kişi şehit oldu.


Milliyet'in haberine göre; Terör örgütü PKK'nın Lice'deki olaylara misilleme olarakDiyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bir karakola saldırıda bulunduğu bildirildi. Hani'deki Kayacık Karakoluna düzenlenen saldırıda, karakolda görevli bir askerin şehit düştüğü belirtildi.

Saldırıyla ilgili açıklamayı, 
PKK'nın askeri örgütlenmesi olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptı. HPG-BİM, açıklamasında, "28 Haziran günü Amed'in Lice ilçesi Hêzan (Kayacık) köyünde yapılan karakol inşaatını protesto eden halka ateş açan ve Medeni Yıldırım isimli Kürt gencini katleden ve 9 kişiyi yaralayan işgalci TC ordusuna yönelik gerillalarımız tarafından bir misilleme eylemi gerçekleştirilmiştir. 3 Temmuz günü Amed'in Hani ilçesinde bulunan Hegasor karakoluna yönelik gerçekleştirilen eylemde 1 asker öldürülmüştür" denildi.

Ayrıntılar gelecek..
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam