Halk Günü Toplantısı Ulukavak Mahallesinde Yapıldı

ÇORUM 18 Ocak 2017 22:40
Videoyu Aç Halk Günü Toplantısı Ulukavak Mahallesinde Yapıldı
Dünya 2023'e merhaba dedi...
A
a

Video Haber İzle E.Şimşek -Çorum Valiliğinin her hafta düzenlediği halk günü toplantısının 3.'sü Ulukavak Mahallesi’nde yapıldı. Mahalle sakinleri sorunlarını gündeme getirdi, kurum müdürleri cevap verdi.


Çorum  Ulukavak Mahallesi sakinlerinin  ev sahipliği yaptığı Halk günü toplantısı,19 Mayıs İlkokulunda gerçekleşti. Toplantıya Vali Necmeddin Kılıç,Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Çorum İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu sunum yaparak emniyet teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Emniyet müdürü Kolcu polis-halk işbirliğinin sağlanması konusunda vatandaşların desteğini istedi.Toplantıda soru cevap bölümünde  mahalle sakinlerine söz verildi. Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir ve vatandaşlar yaşadıkları sorunları gündeme getirdi. Vatandaşların taleplerine Vali Necmeddin Kılıç ve yetkililer cevap verdi. Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış’ta Ulukavak Mahallesi’nde sağlıklı yaşam merkezi kurulacağını, bunun için yer arayışı içinde olduklarını açıkladı. Sosyal dayanışma vakfı ve il hizmet müdürleri Çorum'da yaşayan mülteciler konusunda  açıklamlarda bulundular.
Çorum Valiliği kentte yaşayan sığınmacılar için yardım seferberliği başlattı. Valiliğin aldığı kararla her aileye ekmek dağıtımı başladı. Ayrıca sığınmacılara kişi başı aylık 100 TL maddi yardım yapılacağı açıklandı.

Vali Necmeddin Kılıç, ilk etapta günde 2 bin ekmek dağıtımı ile başladıklarını belirterek, bu sayısı 10 bine çıkaracaklarını bildirdi. Vali Kılıç ayrıca Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla her aileye günlük 400 sıcak yemek ulaştırdıklarını ve bu sayıyı 1.700’e çıkaracaklarını söyledi.
Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Zekeriya Doğan ise açıklamasında Çorum’da yaşayan sığınmacı ailelere kişi başı aylık 100 TL maddi yardım yapacaklarını dile getirdi.


Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum’da otopark sorunu olmadığını, sadece vatandaşların araçlarını nereye park edeceği ile ilgili problem yaşandığını söyledi.Vali Necmeddin Kılıç’ın Ulukavak Mahallesi’ndeki Halk Günü toplantısında bir vatandaşın Gazi ve İnönü Caddesi’ndeki park yasağı hakkındaki sorusunu yanıtlayan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Trafik Komisyonu kararı ile iki caddede park yasağı getirildiğini hatırlattı. Şuanda sadece 10 dakika süreli park izni verildiğini anlatan Gül, “Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum; sadece trafik ekiplerinin çabası ile bu işgal ortadan kaldırılamaz. Kent kültürüne alışkın bir topluluk olduğunu düşünüyorum Çorumluların. Bu uygulamanın başarılı olması için vatandaşlardan destek bekliyoruz” dedi.​


Halk günü toplantısında Çorum Valisi Kılıç yaptığı değerlendirmede okullardaki güvenlik tedbirlerinin özellikle gençleri madde bağımlılığından korumak için alındığını belirten Kılıç, ancak halkla beraber el ele gönül gönüle vererek bunun başarılabileceğini, halktan gelen ikazlar doğrultusunda güvenlik politikasının şekillendirileceğini söyledi.


Vali  Necmeddin Kılıç, “Binlerce yıllık devlet geleneğimizdir, yaşadığımız il sınırları içerisinde bir kişi aç yatıyorsa biz tok sabahlayamayız. Kim olursa olsun bir insan açsa biz tok olamayız. Merhamete dayanan medeniyet kuran tek ulus biziz. Afrika’daki aç kalan insanlara üzülen tek medeniyet biziz. Bu nedenle ilgili yerlerden fon bularak Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile ekmek dağıtmaya başladık. Ekmekle beraber yemek dağıtmanın çarelerini de arıyoruz. Kendi fakirimize de sığınmacılarımıza da ekmek dağıtıyoruz. Bize ihtiyaç sahiplerini tespit edin, muhtarımıza bildirin, muhtarımız kanalıyla da Vakfımıza gelsin.” dedi.


 






 
Dünya 2023'e merhaba dedi...
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam