Belediye Halk Ekmek Fabrikasında gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ahmet Yabacıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Hitit Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Erdoğan Çerikci, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Ekmek Büfe işletmecileri katıldı.
Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında büfe sahiplerine anahtarları verildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, doğrudan insanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Külcü, sosyal belediyecilik çalışmalarını hayata geçirdiklerini söyledi.Programda Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, açılış konuşması yaptı.
Ürettikleri ekmek çeşitlerini bayramdan sonra satışa sunacaklarını ifade eden Yabacıoğlu, ekmeklerin satışlarını gerçekleştirilecek olan büfe işletmecilerine anahtar teslimi için bir araya geldiklerini söyledi.
‘İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN’
Doğrudan insanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, sosyal belediyecilik çalışmalarını hayata geçirdiklerini söyledi.
KÜLCÜ, ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
Başkan Külcü, Halk ekmek fabrikası için zaman zaman iltifat aldıkları gibi eleştirilere de maruz kaldıklarının altını çizdi.Çorum’da gözle görülür hizmetlerin yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bir sosyal belediyecilik gereği şehirde yaşayan 260 bin kişinin bütün ihtiyaçlarına cevap vermek zorunda olduklarını ifade etti.Külcü, şehrin temel hizmetlerini yaparken bir taraftan da doğrudan insanı hedef alan bir sosyal belediyecilik hizmetlerini de yapmaktan geri kalmadıklarını söyledi.
‘DEVLETLE FİYATTA YARIŞILMAZ’
Külcü, fırıncıların ekmeğin fiyatını 70 kuruşa indireceği iddialarıyla ilgili de konuştu.
‘İHTİYACI OLANA DAHA UCUZ EKMEK’
Başkan Muzaffer Külcü, Belediye olarak ihtiyacı olana daha düşük fiyatlara ekmek satma amacında olduklarını dile getirdi.
‘EKMEK ÜRETİM KAPASİTESİ’
Halk ekmek fabrikasının üretim kapasitesine de değinen Başkan Külcü, şehrin ekmek ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduklarını bildirdi.
İLK DAĞITIM 5 EYLÜL’DE
6 Çeşit ekmek çıkarılacağını ifade eden Muzaffer Külcü, 5 Eylül’de ilk dağıtımın yapılacağının müjdesini verdi.
Birçok belediyenin yapamadıkları hizmetleri kendilerinin yaparak hizmete sunduklarını kaydeden Külcü, “Ekmek büfe işletmecileri bizim mahallelerde sesimiz ve kulağımız olacaktı bu hizmetleri yaparken takdir edilmenin yanında eleştirilere de maruz kalıyoruz.Sadece biz değil Türkiye’de 60’a yakın belediye ekmek üretimi yapmaktadır” dedi.
Bu hizmetlerinden dolayı fırıncıların çekinmesine gerek olmadığını belirten Külcü, “Fırıncı esnaflarımızın kaygıya, korkuya kapılmalarına gerek yok. Biz rekabet yapmak için bu işletmeyi kurmadık” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 31 büfe işletmecisine katılan protokol tarafından anahtarları verildi.
‘HALK EKMEK 75 KURUŞ’
Başkan Külcü, Ekmeğin 75 kuruşa satışa sunulacağını sözlerine ekledi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...