Halk Ekmek Büfeleri Bayram süresince açık olacak

ÇORUM 21 Mayıs 2020 18:23
Videoyu Aç Halk Ekmek Büfeleri Bayram süresince açık olacak
A
a

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlaması olacak şehrimizde insanların zorunlu ihtiyaçlarına yönelik birtakım kurallar alındı.Halk Ekmek Büfelerimiz 4 gün boyunca; özel fırınlarımız ise bayramın 1. günü hariç diğer tüm günlerde açık olacak...

Halk Ekmek büfeleri bayram süresince açık olacak
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlaması olacak şehrimizde insanların zorunlu ihtiyaçlarına yönelik birtakım kurallar alındı. Bu hayati ihtiyaçların başında gelen ekmeğin temin edilmesi konusunda ÇESOB Başkanı Recep Gür ve Fırıncılar Odası Başkanı Seyit Arslan ile birlikte sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde Çorum’daki fırıncı esnafının çalışma düzeniyle ilgili bir açıklama yapan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, “Yayınlanan genelgeyle birlikte sokağa çıkma yasağı uygulanan illerin sayısı Ramazan Bayramı’nda tedbir amaçlı genişletilerek 81'e çıkartıldı. 23-24-25-26 Mayıs tarihleri arasında ekmek fırınlarımızın çalışma düzenlerini de bugünkü toplantılarımız sonrasında netleştirmiş olduk.
 

Halk Ekmek Büfelerimiz 4 gün boyunca; özel fırınlarımız ise bayramın 1. günü hariç diğer tüm günlerde açık olacak. 

Ekmek dağıtımı araçlarla yapılacak

Ramazan Bayramında ekmek dağıtımı araçlarla yapılacak. Ramazan Bayramı’nda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşların hayati ihtiyaçlarının başında gelen ekmeğin temini ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, yapılan son değişikliğe göre vatandaşların 23 Mayıs Cumartesi yani arefe günü yürüme mesafesinde olan fırın veya büfelerden ekmeklerini kendilerinin temin edebileceğini; ancak kısıtlamanın uygulanacağı diğer günlerde (24-25-26 Mayıs) yürüme mesafesi dahil olmak üzere ekmek almak için evden ayrılmanın kısıtlanarak ekmeğin araçlarla mahallelere dağıtılacağını vurguladı. Başkan Yardımcısı Çöplü, “Halkımızın sağlığı için böyle bir değişikliğe gidildi. Vatandaşlarımız konuyla ilgili bilgi ve destek almak için 153 numaralı Alo Zabıta hattımıza 7/24 ulaşabilirler.” dedi.

Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, “Halkımız ekmek ihtiyacını sadece fırınlar ve ekmek büfelerinden giderebilecek. Belediye olarak halkımızın ekmek temini konusunda mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm tedbirleri aldık” dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam