GÖZ HASTALIKLARI ANA BİLİM DALI ÜYESİ ÇORUM'DA

Sağlık 23 Temmuz 2013 01:06
A
a

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof.Dr. Mustafa Durmuş, Çorum’da göreve başlıyor

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Fatih Üniversitesi ve Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Mustafa Durmuş’un Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ramazan Bayramı’ndan sonra göreve başlayacağını söyledi.

 

Mustafa Durmuş

 

1958-İskilip doğumlu. Ailesi savaş yıllarında Ulaştepe Mahallesi’nden Kamışağıl köyüne topraklarının başına göç etmişler. İlkokulu Kamışağıl’da, ortaokulu İskilip’te, 1973 yılında dönem birincisi olarak bitirdi. Öğretmen Okulu sınavlarını kazanarak, İskilip’ten 4 arkadaşı ile birlikte Trabzon Erkek Öğretmen Lisesine kayıt yaptırdı. Üç yıl yatılı okul hayatının sonunda 1976 yılında buradan mezun oldu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü kazandı.. Burada yarım dönem okuduktan sonra, tekrar ÖSS’ye hazırlandı. O yıllardaki adıyla Kayseri Gevher Nesibe Tıp Fakültesi’ni kazandı. Hazırlık sınıfıyla birlikte 7 yıl okuduktan sonra, Erciyes Üniversitesi adını alan okuldan 1984 yılında mezun oldu. 1984-1986 döneminde Ordu’da mecburi hizmet yaptı. Daha sonra 5 ay kadar Çorum Merkez de sağlık ocağında tabibi olarak çalıştı. 1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Göz ihtisasına başladı. 1990 yılında ihtisası tamamladı. 1991-1992 arasında 1 yıl Çankırı Devlet Hastanesi, 1992-1994 döneminde 2 yıl 4 ay Yozgat Devlet Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştı. 1994 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde akademik hayatınaa başladı. 2003 yılında Doçent oldu. 2004 yılı sonunda Ankara Fatih Üniversitesi Hastanesinde göreve başladı. 2009 başında profesör oldu. Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Evli, 4 çocuk babası.


Kaynak : wwwhakimiyet.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam