Gönül adamı millettin makamında böyle oturur!

ÇORUM 26 Ağustos 2021 08:12
Videoyu Aç Gönül adamı millettin makamında böyle oturur!
A
a

Valimiz hakikaten gönül adamı. Eviyle, köyüyle, derdiyle dertlenen insanlarla bir olan mütevazı gönül insanı.Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, için Mesele Vatan -Milletse gerisi teferruattır...


Gece-gündüz Çorum'un Valisi Çiftçi Sinop- Türkeli'nin köylerinde ev ev, köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe dolaşarak insanları dinledi. İnsanların ne halde olduğunu gördü. Gece de alınabilecek bütün tedbirleri, devletin bütün imkânlarını son raddeye kadar kullanarak.helikopterle Kangal Su borusu indirdi...

Devletin Valisi çamurun içinde ayakkabılarını çıkarıp çamurla, çizmelerle boğuşup insanlarla hasbihâl olma derdindeydi. Çok şey yapmasını, yâda yapmamasını tartışmıyorum, ama devletin Valisinin, devletin temsilcisinin, devletin sahiplerinin buraya gelip insanlara dokunması çok önemlidir...

Seçim dertleri yok -Onlar devletin ADAMI!...
Vali’nin sahip çıkılmaya ihtiyacıda yok!..
Valimizin bu hal başladığında, sel felaketinin yaşandığı bölgelerde, sıkıntı başladığında gecesini gündüzüne katıp şu ana kadar sahadan hiç çıkmadığını, insanların dertleriyle dertlenip, dertlere derman olmak için uğraştığını biz biliyoruz, inanıyoruz. İşin gücün rast gelsin vesselam.


**********************************************

ANADOLU İNSANI!

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin bugün sosyal medya hesabından bu yazısını paylaştı...

Bugün köy ziyaretlerim esnasında evi selden zarar görmüş bir vatandaşa rastladım. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim, herhangi bir ihtiyacı olup-olmadığını sordum. Çadırda kaldığını, mümkünse konteyner talep ettiğini söyledi.

Talebi gayet makuldü, evi ağır hasarlıydı, evin fotoğraflarını çekip isteğinin karşılanması için ilçe kaymakamına ilettim.
Tam ayrılacakken “bir bardak çayımı iç de öyle git” diye ısrar etti. Kendisini kırmadım, 84.000 dolara aldığını ifade ettiği evi neredeyse yan yatmıştı, evin önüne hemen üç sandalye attı, bizi buyur etti, genel sekreterle ben oturduk, kendisine üç-dört defa ‘sen de otur’ dememe rağmen oturmadı, ayakta bekledi.

Çay hazır oluncaya kadar biraz sohbet ettik. Kendisi Kastamonu’lu, ismi Beyzattin Üstündağ, üç çocuğu İstanbul’da çalışıyor, kendisi emekli olmuş, tüm birikimini ata -baba yurduna eve yatırmış ve köyden bir ev satın almış. Hevesle yerleştiği evi ve arazisi selden oldukça etkilenmiş, canlarını zor kurtarmışlar.

Biraz sonra hanımı çayla beraber-Allah ne verdiyse-bir de sofra hazırlayıp getirdi. Afetzede olduklarını, zaten zor durumda iken niçin sofra hazırladıklarını söyledim, misafirimsiniz dedi.

Afetten üç gün sonra yollarının açıldığını, görevlilerin ekmek ve su getirdiklerini, devlet görevlilerinden razı olduğunu anlattı. Evi ağır hasar görmüş Anadolu insanı, zor durumda olmasına rağmen misafirine izzetü ikramda bulunmayı ihmal etmiyor, canını bağışladığı için Yaradanına şükrediyor, bizlere de böylece güzel örnek oluyor.

İnsanımızdan öğreneceğimiz çok şey var, çok.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam