Göktaşı, Çorum Müzesi’ne Konuldu

ÇORUM 16 Ocak 2020 13:39
Videoyu Aç Göktaşı, Çorum Müzesi’ne Konuldu
A
a

Çorum’un Alaca İlçesi’nde Mutlu Yılmaz isimli çiftçinin tarlasında bulunan Göktaşı Çorum Müzesinde sergilenmeye başlandı...


Konu ile ilgili Çorum Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Geçtiğimiz Nisan ayında Alaca’da tarlasını ekime hazırlayan bir çiftçi tarafından bulunan Göktaşı Çorum Müzesinde sergileniyor.

Alaca ilçesinin Gerdekkaya köyünde Mutlu Yılmaz tarafından bulunarak analizi yaptırılan ve içeriğinde krom, kobalt, nikel, bakır, altın, galyum, antimon, tungsten, renyum, iridyum, platinyum ve ağırlıklı olarak demir olduğu anlaşılan IRON-IAB-sLL ( Demir Göktaşı) grubuna ait göktaşı Gerdekkaya Meteoriti olarak literatüre geçmişti.

Gerdekkaya’da bulunan daha çok demir-nikel alaşımı olan 68 kg ağırlığındaki göktaşı, Türkiye’de şimdiye kadar bulunmuş olan 3. büyük göktaşı olarak kabul görmüştür.

Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi’nin konuya gösterdiği hassasiyet ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze gelen talepler üzerine Göktaşı Müze Müdürlüğünce oluşturulan geçici sergi salonunda 15 Şubat 2020 tarihine kadar sergilenecektir.

Haftanın 7 günü 08.00-17.00 saatleri arasında açık olan Çorum Müzesi’nde geçici sergi salonunda ziyarete açılan Göktaşı ücretsiz olarak görebilecek” denildi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam