Giresun'da helikopter kazası

Güncel 5 Temmuz 2016 19:25
Videoyu Aç Giresun'da  helikopter kazası
A
a

Giresun'un Alucra ilçesinde içinde komutanların da bulunduğu askeri helikopter düştü. Düşen helikopterde bayramlaşmaya giden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve eşiyle ile birlikte 1 albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 asker bulunuyordu

Girusun'da bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.

İÇİNDE 11 ASKER BULUNUYORDU

İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası'na düştüğü ihbarı geldi.

Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.

 




Giresun'un Alucra İlçesi'nde bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, helikopterde 8'i asker, 7'si asker yakını olmak üzere 15 kişi bulunduğunu açıkladı. 

BAŞBAKAN YILDIRIM: ŞEHİTLERİMİZ VAR

Başbakan Binali Yıldırım kazayla ilk bilgileri İzmir'de verdi. Yıldırım,  "Toplam 15 kişi Giresun'a dönüş yolunda, henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde helikopter kaza kırıma uğruyor. Net bilgiler elimizde yok. Yaralılar var, vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz.
 

Giresun'un Alucra ilçesinde düşen askeri helikopter 'le ilgili TSK'dan ilk açıklama geldi.

TSK'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

HENÜZ TESPİT EDİLEMEYEN BİR SEBEPLE DÜŞTÜ

"05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

"ALÇAKTAN UÇARKEN KAZA MEYDANA GELDİ"

Helikopterin alçaktan uçtuğu ve kazanın da bu nedenle meydana geldiği iddialar arasında.

CANİKLİ GİRESUN'DA GİDİYOR

Başbakan Yardımcısı Mustafa Canikli, haberin ardından Giresun'a hareket etti. 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam