Fransa’nın güneyindeki Nice’de, bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın arasına daldı. Saldırıda en az 84 kişi hayatını kaybetti

Dünya 15 Temmuz 2016 02:30
Videoyu Aç Fransa’nın güneyindeki Nice’de, bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın arasına daldı. Saldırıda en az 84 kişi hayatını kaybetti
A
a

Fransa'da bir kamyon Bastille Günü kutlaması için toplanan kalabalığın arasına daldı. Saldırıda en az 84 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin de yaralandığı açıklandı.

FACEBOOK GÜVENLİK BUTONUNU AÇTI, PAYLAŞIMI KAPATTI

Sosyal medya ağı Facebook, dünyada yaşanan birçok terör saldırısında yaptığı gibi saldırı sonrası bölgedekilerin çevresini bilgilendirebilmesi amacıyla'Güvenlik Butonu'nu kullanıma açtı. Facebook, saldırıdan sonra, katliamla ilgili tüm paylaşımları bazı sayfalardan kaldırdı ve paylaşım yasağı getirdi. 

''HİÇBİR HABER KANALI SALDIRIYI VERMEDİ''

Görgü tanıklarından CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Şule Bucak yaşadığı dehşet dakikalarını anlattı. Bucak, kutlamaları seyrederken, beyaz bir kamyonun kalabalığa doğru girdiğini söyleyerek, ''Önce ateş açtılar. Sonrasında kutlama alanına saldırdılar. Fransa'da hiçbir haber kanalı bu saldırıyı güvenlik gerekçesi ile vermedi.'' dedi.



90 KİLOMETRE HIZLA KALABALIĞA DALDI

15 metre uzunluğundaki kamyonun saatte 90 kilometre hızla kalabalığın arasına daldığı ve 2 kilometre ilerlediği ifade ediliyor.

Valilik, kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını bildirdi.

KASASINDAN SİLAH VE EL BOMBALARI ÇIKTI

Saldırıda kullanılan kamyonun kasasından silahlar ve el bombaları çıktığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI HOLLANDE GERİ DÖNÜYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Nice'de yaşanan saldırı sonrası tatilini yarıda keserek ülkeye dönme kararı aldı. Hollande, İçişleri Bakanlığı kriz merkezine gidiyor. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneve ise saldırı haberinin ardından Nice kentine gitti.

BEYAZ SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA 

Beyaz Saray'dan yapılan ilk açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın Nice'de meydana gelen terör saldırısıyla ilgili bilgilendirildiği ve gelişmeleri takip ettiği bildirildi.

HALKIN ÜZERİNE ATEŞ AÇTI

BFM televizyon kanalına göre, kent merkezinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. 

Kutlamalar sırada havai fişeklerinin atıldığı sırada, kent merkezinde toplanan vatandaşların arasında dalan kamyonun şoförü daha sonra halkın üzerine ateş açtı.

AYNI ANDA EYFEL KULESİ'NDEN DUMANLAR YÜKSELDİ

Dünya Fransa Nice'te gerçekleştirilen kamyonlu terör saldırısını konuşurken, Paris'te Eyfel Kulesi'nden de dumanlar yükselmesi büyük paniğe neden oldu. Olayın bir terör saldırısı olmadığı öğrenilirken, 14 Temmuz kutlamaları nedeniyle patlatılan havai fişekleri taşıyan bir kamyonun yandığı ve de bu duruma sebep olduğu aktarıldı.

TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

BFM televizyon kanalı, en az 84 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. 

Valilik, halktan evlerinden dışarı çıkmaması istedi. 

Saldırıyı düzenleyen kişinin polis tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi.

BAŞKENT BENZER SALDIRIYA HEDEF OLMUŞTU

13 Kasım 2015'te Fransa'nın başkenti Paris benzer bir saldırya hedef olmuştu. Farklı noktalara düzenlenen saldırılar nedeniyle 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

ESKİ BAKAN UYARIYI TEKRARLADI

Fransız siyasetçi ve eski bakan Christian Estrosi De, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "onlarca" kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, Valilik'ten yapılan uyarıyı tekrarladı ve vatandaşlardan evlerinden çıkmamalarını istedi. 

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam