Firari darbeci imam Adil Öksüz'ü sorgulayan Savcı Cihan Ergün FETÖ İmamına açıkca sordu ?

Güncel 13 Ağustos 2016 11:29
Videoyu Aç Firari darbeci imam Adil Öksüz'ü sorgulayan  Savcı Cihan Ergün FETÖ İmamına açıkca sordu ?
A
a

15 Temmuz'un 1 numaralı sivil ismi Adil Öksüz'ü Akıncı Üssü'nde gözaltına alındığında sorgulayan savcı Cihan Ergün yaşananları anlattı

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen ve Akıncı Üssü'nde gözaltına alınıp bırakıldıktan sonra firar eden Adil Öksüz’ü sorgulayan Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün konuştu.Akıncı Hava Üssü’nde yakalandıktan sonra Ankara Batı (Sincan) Adliyesi’nde ifadesi alınan Öksüz, savcılığın tutuklama talebine rağmen mahkeme tarafından delil yetersizliğinden 21 dakikada serbest bırakıldı.

İşte Savcı Ergün’ün anlattıkları:

ARSA NEREDE? YOK...

“Adil Öksüz bana hiçbir şey anlatmadı. Olayla ilgili hiçbir şey anlatmadı. Oraya gelmediğini, hiç kimseyi tanımadığını söyledi. Bizim tabi birçok soru yöntemimiz var. ‘Sen hiç böyle bir örgüt duydun mu? Darbeye kalkıştılar sen oradaymışsın, bulunmamanız gereken bir yerde sivil bir vatandaş olarak neden bulundunuz?’ şeklinde sorular yönelttik. Verdiği cevapların hepsi darbe ya da darbe taraftarları ile hiç ilgisi olmayan, kendince algı yanıltmaya çalışan cevaplar verdi. Bu tür hiç alakası olmayan şeyler söyledi. Arsa almaya geliyorsanız pazarlık yaptığınız birinin olması lazım. Birbirinizin telefonu olması lazım. Arsa alacağınız kişinin telefonu var mı? Yok. Soyadı nedir? O da yok. Arsa nerede? O da yok. Kim buluşturacaktı? Bilmiyorum. Evini biliyor musun? Hayır. Bu gibi cevaplar. Vaziyet o ki; doğru bir şey söylemiyorsunuz ama bulunmamanız gereken bir saatte orada bulunuyorsunuz. Darbe girişiminin hemen sabahı (16 Temmuz Cumartesi) saat 09.00’da taksi ile geldiğini söylüyor. 09.00’da taksi ile gelirseniz orada o zaman bombalar patlıyor. Uçaklar havalanıyor. Başka yerden gelen uçaklar pisti bombalıyor. Siz gayet rahat orada dolaşıyorsunuz ve 1 saat sonra yakalanıyorsunuz.”




HER ŞEYİ İNKAR ETTİ

“Sorgu bitmek üzereydi. Hiçbir şey söylemiyor. Her şeyi inkar ediyor. FETÖ örgütünü tanımadığını, FETÖ elebaşısına küfürler ediyor. Lanetler yağdırıyor. Sorgu bittikten sonra farklı bir soru sordum. Kendi avukatı vardı. Avukatı da ‘böyle soru niye soruyorsunuz?’ dedi. Aday arkadaşlarımızdan bir ya da iki kişi daha vardı. Ben soruyu sorunca o zaten düştü. Ben dedim ki, bu cevap bana yeter, hoca dediğiniz adamınız da bu cevabı veriyordu zaten. Dışarı çıkarttık. Biz tutuklama için yazdık, gönderdik. Ama davaya bakan hakim arkadaş tarafından serbest bırakılmış. Ardından tutuklanmadığı için itiraz ettik. Adil Öksöz’ün FETÖ örgütü içinde böyle biri olduğunu bilmiyordum. Ancak o bahsettiğim soruyu sorup o cevabı alınca bu da bunlardan dedim. Ancak olayın neresinde onu da bilmiyordum.”

*********************************************************************

HSYK'NIN BAĞIMSIZ ADAYI CİHAN ERGÜN ÇORUM'DA

6 Ekim 2014 22:45
        
HSYK'NIN  BAĞIMSIZ ADAYI CİHAN ERGÜN ÇORUM'DA
A
a

Son Söz Programının moderatör Elvan Şimşek konuk olan Ankara Batı Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün Parelel Yapılanmanın nasıl organize olduklarını detayları ile anlattı.

HSYK bağımsız adayı  Cumhuriyet Savcısı Cihan  Ergün ben en uzun 20 saat'de en kısada 4 saatde yargıda bulunan organize olan yapıyı dağıtırım  dedi.

Tabiki bu yapılanmayı bitirmek Yasal Çerceve içerisinde  gerçekleşecektir dedi.

 

Bağımsız aday Savcı Ergün  HSYK seçimlerine dair o çok önemli  çarpıcı açıklamalarını  şöyle sürdürdü.

2010 yılında yapılan Anayasa değişikliğinin üzerinden dört yıl geçti. Söz konusu Anayasa değişikliği ile yeniden yapılandırılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na seçilen üyelerin görev süresi doluyor. Yeni HSYK üyelerini belirlemek üzere seçim süreci başladı. 12 Ekim'de yapılacak Seçimler ile birlikte kamuoyunda adaylar, adayları destekleyen gruplar, bu seçimlerin yargı için önemi sıkça tartışılmaya ulusal medyada tartışmaya başlandı.

Ergün  bu seçim dönemini önceki seçimden farklı kılan ve dikkat çeken bir husus, önceki seçimde yargı içindeki hakim ve savcılar dünya görüşlerine göre gruplara ayrılarak seçime girmişken, bu seçim döneminde belki de yakın tarihimizde ilk defa farklı dünya görüşlerine sahip meslek mensuplarının mesleklerinin geleceği ve itibarının yükseltilmesi amacıyla bir araya gelmeleridir.
YARGI BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ OLMALI
Moderatör ŞİMŞEK savcı Ergün'e  HSYK'da kaç tane Platform ve grub var diye sordu  ?

SEÇİMLERDE 4 GRUP YARIŞACAK
Kamuoyundan yansıyan bilgilerden edindiğimiz kadarıyla seçimlerde dört grup yarışacak.

1. grup            :Herhangi bir grubun desteğini almaksızın bireysel olarak aday olanlar

2. grup            :Malum yapıya mensup olup bağımsız olarak aday olduğunu ileri süren adaylar

3. grup            :YARSAV’ın desteklediği adaylar

4. grup            :Yargıda Birlik Platformu’nun desteklediği adaylar



HSYK'a adayı savcı Ergün  Yargıyı denetleyecek  organ yok denetimsiz bir HSYK'dan bahsediyorum sizlere dedi. 

Kaynak : Habertürk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam