Erdoğan uyardı FETÖ UYAP'a nasıl sızdı?

ÇORUM 13 Ocak 2018 17:34
Videoyu Aç Erdoğan uyardı FETÖ UYAP'a nasıl sızdı?
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ'nün UYAP'ı kullanarak kurduğu kumpasları gündeme getirmesinin ardından UYAP personeli mercek altına alındı. Savcılık UYAP'tan operasyonlar öncesi bilgi sızdığını belirledi. Bu bilgiler ışığında FETÖ'cülerin operasyonlara karşı tedbir aldığı belirlendi. İşte FETÖ'nün UYAP yapılanmasına ilişkin detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik. UYAP gibi çok önemli bir mekanizmayı, maalesef, bu bir özeleştiridir, FETÖ’cülere kaptırdık. Bu ağ orayı, o kendi sinsi emelleri için çok acımasız kullandılar. Oradan en büyük zulmü icra ettiler" dedi. FETÖ'nün Mor Beyin uygulamasıyla terör örgütü üyelerinin suçlarını gizlemek için 11 binin üzerinde masum insanı ateşe atmaktan çekinmeyecek bir yönteme başvurduğunu belirterek, "Farklı uygulamaların arkasına gizledikleri kodlarla bu insanları Bylock’un sitesine yönlendirmişlerdir" dedi.  
 

"Ülkemizde uzun bir dönem böyle bir kağıt üzerinde hukuk dönemi yaşanmıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Adalet Şurası’nda konuştu. Osmanlı’nın çekildiği coğrafyada yaşanan acıların, zulümlerin, katliamların, insanlık suçlarının adaletsizliğin eseri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada bir gerçeği altını çizerek tespit etmemiz lazım, hukuk başkadır, kanun başkadır, adalet başkadır. Adaletin tesisine hizmet etmeyen hukuk da, kanun da toplum nezdinde hükümsüzdür. Kağıt üzerinde kalan kanunların ne anlama geldiğini hukukçularımız bilir. Ülkemizde uzun bir dönem böyle bir kağıt üzerinde hukuk dönemi yaşanmıştır" ifadelerini kullandı.
 

Merhum Abdurrahim Karakoç’un Hakim Bey şiirini paylaşan Erdoğan, "Sıkıntıdan milletimizin içini işte böyle dolduran adalet işleyişine rıza göstermemiz mümkün değildir. Geciken adalet adalet değildir. Onun için de imkan bulduğumuzda bu konuyu önceliklerimizin en başlarına aldık. Milletimizin ‘şeriatın’, yani ‘adaletin kestiği parmak acımaz’ ifadesi, buradaki sınırsız teslimiyet duygusu, ağır aksak işleyen hukuk sistemine değil, hakiki adalete karşıdır. Bunun için gerek kanun yaparken gerekse onu uygularken mihenk noktamızın daima adaletin tesisi olması gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Geçmişe baktığımızda, ne zaman adalete sıkı sıkıya sarılmışsak o zaman yükseldiğimizi, güçlendiğimizi, huzurlu ve müreffeh toplum haline geldiğimizi görüyoruz. Ne zaman adalet yolundan ayrılmışsak o zaman gerilemiş, zayıflamış, iç ve dış sorunların ağırlığı altında ezilmişizdir. Bunun için 2001 yılında arkadaşlarımızla bir araya gelip yeni bir siyasi hareket kurmak istediğimizde ismi için tereddüt etmeden seçtiğimiz mefhumların en başında adalet geliyordu. Yaptığımız araştırmalar sonucunda milletimizin adalet ve kalkınmaya olan hasretini gördüğümüz için partimizin adını Adalet ve Kalkınma Partisi olarak belirledik. 42 bin denek üzerinde 81 vilayette kamuoyu araştırmasını yaptık ve bu isimde karar kıldık. AK Parti kısaltması ile bu iki kavramı adeta taçlandırdık" dedi.

  "Oradan en büyük zulmü icra ettiler"

  Adaletin tesisi için 15 yıldır çalıştıklarının altını çizen Erdoğan, "Bu alanda temel kanunların yenilenmesinden geleneksel mimariye sahip modern adliye binalarının inşasına, UYAP’ın kuruluşuna kadar cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik. UYAP gibi çok önemli bir mekanizmayı, maalesef, bu bir özeleştiridir, FETÖ’cülere kaptırdık. Bu ağ orayı, o kendi sinsi emelleri için çok acımasız kullandılar. Oradan en büyük zulmü icra ettiler. AYM’ye bireysel başvuru imkanı, Kamu Denetçiliği kurumu ve İstinaf Mahkemeleri ile iki dereceli yargılama sistemine geçilmesi de adaletin daha kamil manada tesisi için attığımız adımlar arasındadır. İnşallah önümüzdeki dönemde bu çalışmalarımızı yeni yönetim sisteminin inşasını da fırsat bilerek daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.
  
  "Hukuka, kanuna zerre kadar saygıları yok"

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam