Erdoğan ile Trump telefonda görüştü

Asayiş haber 14 Ocak 2019 22:10
Videoyu Aç Erdoğan ile Trump telefonda görüştü
A
a

Sondakika haber: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefonda bir görüşme gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye dair yapılmış olan açıklamada, iki liderin ABD ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler ve Suriye konularını görüştüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşmiş olan telefon görüşmesine dair Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılmış olan açıklamada, ABD ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler ve Suriye konularının masaya yatırıldığı aktarıldı.

İki liderin Suriye'de güvenli bölge oluşturulması fikrini de ele aldığı belirtildi.

Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulması fikri de ele alındı

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılmış olan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Donald Trump ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Bu görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'de yaşanmış olan son gelişmeler ele alınmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, mevkidaşının Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, bu çerçevede Türkiye olarak NATO müttefikimiz ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu hatırlatmışlardır.

Bölgede otorite boşluğu meydana gelmemesi için Menbiç Yol Haritası'nın tamamlanması, ayrıca çekilme kararının hayata geçirilmesini engellemek isteyen unsurlara fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan iki lider, kamuoyuna yönelik sağlıklı iletişimin önemine değinmişlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve ABD Başkanı Sayın Trump, Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde ülkenin kuzeyinde terörden arındırılmış güvenli bir bölge oluşturulması fikrini de ele almışlardır denildi.

Kaynak : Hürhaber.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam