Erdoğan'dan düne kadar ahkam kesenler yan çiziyor

Asayiş haber 16 Ocak 2023 12:58
Videoyu Aç Erdoğan'dan düne kadar ahkam kesenler yan çiziyor
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Düne kadar ahkam kesenler şimdi yan çiziyor. Anayasal teklifimizle ilgili ziyareti kabul etmediler, işte bunlar bu kadar dürüst. Başörütüsü ve aile konusunda ipe un serilmesini ne millet ne kadınlarımız affeder. 400'ün altında bir Meclis aritemetiği oluşursa millete gideriz.' diyerek muhalefete tepki gösterdi.

Başörtüsüne anayasal güvence kısa süre içerisinde Meclis'e gelecek… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talebiyle hazırlık aşamasına geçilen ve ziyaretlerle anlatılmaya çalışılan başörtüsü, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden gündemindeydi.

Milletvekillerine çağrı

Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü için milletvekillerine çağrı yaptı, “Temennimiz Meclis'in teklife 400'ün üstünde bir oyla kadınlarımızın bu talebine cevap vermesi.” dedi.

'Kimse eski yaraları deşemeyecek'

“Bugün kadınlarımız kılık kıyafetleri sebebiyle haksızlığa uğramadan toplumda yer alıyor. Atacağımız yeni bir adımla kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini genişletmek için adım atıyoruz” diyen Erdoğan, düzenlemenin kabul görmesi halinde hiç kimsenin sosyal medya üzerinden eski yaraları deşmeye cesaret edemeyeceğini belirtti.

"Kaçak güreşmenin bir anlamı olmaz"

Erdoğan, “Bir daha ikna odası zulmü yaşanmayacak. Başörtüsü konusunda kaçak güreşmenin bir anlamı olmaz. Meclis'te kabul edilmezse millete gideceğiz. Kilidi milletimiz açacak. Milletimizin ve Gazi Meclisi'mizin kadınlara mahcup olacak bir karar vermeyeceğini biliyoruz.

"Aileyi sapkın akımlardan korumayı amaçladık"

Teklifimizle kadınların haklarını güçlendirme yanında aileyi de sapkın akımlardan korumayı amaçladık. Özgürlük kılıfı altında aile müessesinin yok edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Kısa süre önce Meclis'imizin takdirine sunduğumuz anayasa teklifi bu reform sürecinin adeta tacı olacaktır.” diye konuştu.

"İpe un serilmesini milletimiz ve kadınlarımız affetmez"

Kılıçdaroğlu'na da seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kalktın söyledin bir sorun yoktu. Madem söyledin, gel bunu anayasal sürece oturtalım. Böyle bir sorun kalmasın. Anayasa teklifine, akıl ve izan sahibi hiç kimsenin, hiçbir milletvekilimizin hayır demeyeceğine inanıyorum. Böyle bir meselede ipe un serilmesini ne milletimiz ne kadınlarımız affeder. Uygun bir sonuç çıkmazsa millete gideceğiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz tüm kadınlarımızın hak ve hukukunu korumakta kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

KİLİDİ MİLLETİMİZİN İRADESİ AÇACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde yaşanan kimi tartışmalar daha düne kadar sosyal medyadan ahkam kesenlerin yan çizmeye başladığını gösteriyor. Böyle bir meselede ipe un serilmesini ne milletimiz ne kadınlarımız affedecektir. Başörtüsü ve aile konusunda kaçak güreşmenin hiçbir bahanesi olamaz. Beklentimiz gerçekleşmez ve 400'ün altında bir meclis aritmetiği oluşursa bu durumda egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demiyor muyuz? Öyleyse millete gideceğiz. Son sözü millet söyleyecek. Kilidi milletimizin iradesi açacak. Gazi meclisimizin ve milletimiz adına görev yapan milletvekillerimizin kadınlarımıza mahcup olacak bir tabloya izin vermeyeceğini ümit ediyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz tüm kadınlarımızın hak ve hukukunu korumakta kararlıyız" dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam