AK Parti ve MHP yerel seçimlerde İttifak için düğmeye bastı!

Asayiş haber 31 Temmuz 2023 12:31
Videoyu Aç AK Parti ve MHP yerel seçimlerde İttifak için düğmeye bastı!
A
a

Sondakika haber : AK Parti ve MHP 2024'te yapılacak olan yerel seçimler için birlikte düğmeye bastılar. Yerel seçimlere doğru giderken AK Parti'nin seçim kampanyası netleşiyor...

Çorum içinde benzeri bir strateji düşünülüyor...

  • Yerel seçimlere doğru giderken AK Parti'nin seçim kampanyası netleşiyor.

AK Parti’nin, yerel seçimler için oluşturulan Seçim Stratejisi Komisyonu toplantıları her hafta yapılmaya başladı.ortaya çıkan genel görüş, kampanya ‘genel seçim havasından çıkarılıp, belediyecilik hizmetlerinin ön plana çıkacağı’ bir içerikte olacak... 

AK Parti'nin Çorum'da  hem genel seçimlerde,hemde bir önceki Yerel seçimlerde en yakın rakibi CHP'ye karşı oy kaybı sürüyor.Çorum'da İki Partili seçimde genelde iktidar partisinin adayı kazandı.Ancak bu kez durum çok farklı. Çorum'daki seçmen gözlemimize  baktığımızda.Seçmen bukez partiye değil Belediye Başkanı Adayına verecek gibi duruyor...


MHP Çorum merkezde  şuana kadar Çorum Belediye başkanlığını tek başına kazanamadı.Seçmen bazında tavrını hep güçlü olan sağ adaya verdi.Siyasi partilerin oy dağılımına baktığımızda,oy oranları küçük olan partilerin alacağı oy hem sağaya,hem sola  Belediye Başkanlığını  kaybettire bilir. MHP'nin Çorum merkezde AK Parti'nin adayını destekleyeceğini karşılığında ise İskilip,Osmancık,Boğazkale'yi  Ak Partinin desteklemesini isteyecekleri,Sungurlu İlçesinin adayını ise MHP ve Ak Parti oturup  birlikte karar verecekleri bir aday üzerinde kulislerde konuşulmaya başladı bile... 

Yerel seçimler için şimdiden düğmeye basan Cumhur İttifakı, 2019’daki gibi işbirliği yapmayı düşünüyor. Cumhur İttifakı, İzmir’de sol seçmenin de oy verebileceği aday arayışına girdi. Bunun için eski DSP’li İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener’in aday yapılabileceği konuşuluyor. Antalya’da ise Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un adı öne çıkıyor.

Cumhur İttifakı, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanlığını da almayı hedeflediği 2024'teki yerel seçimlerde “2019'daki gibi bir işbirliğini” düşünüyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024'ün mart ayında yapılacak yerel seçimlerin “1994 yılındaki seçimler gibi milat olacağını” söylemişti. 

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre AK Parti'nin, MHP ile birlikte yine 2019'daki yerel seçimlerde olduğu gibi “işbirliğine gideceğinin” altı çizilirken her iki partinin de hedefinde CHP'li 11 büyükşehir belediyesi bulunuyor.

Adana Mersin ve Manisa'da MHP adayı desteklenecek

AK Parti ve MHP kanadı, 2019'da CHP'ye kaptırdığı bazı illerde bu kez “işi şansa bırakmak istemiyor”. AK Parti'nin 2019'daki yerel seçimlerde olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediye başkanlıkları için, MHP'nin de Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkanlıkları için “aday çıkarmayacağı” tartışılıyor. Ancak her iki partinin de işbirliğindeki önceliği “mevcut belediye başkanlıklarını korumak ve üstüne yeni belediyeler eklemek olacak.” Her iki parti de 2024'teki yerel seçimleri “yerel yönetimlerin merkezi yönetimle birleştirilmesi” olarak görüyor. 

İzmir'de DSP'li isim

AK Parti'nin bu kez “CHP'nin kalesi” olarak bilinen İzmir'de, daha önceki yerel seçimlerden farklı olarak “sol seçmenin de oy verebileceği bir ismi aday göstereceği” konuşuluyor. Bu ismin “eski DSP'li bir isim olabileceği” de konuşulurken DSP'nin milletvekilliği seçimlerinde AKP ile yaptığı ittifak anımsatılıyor. Ancak AK Parti'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski TFF Başkanı ve İzmir İZTO Başkanı Mahmut Özgener'in de adı geçiyor. Özgener'in adı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi için de geçmişti. AK Parti'de, Özgener'in eski İzmir Belediye Başkanı Osman Kibar'ın torunu olması nedeniyle de “İzmir için güçlü bir isim olduğu” belirtiliyor. 

Antalya için Ersoy

AK Parti kulislerinde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un adı konuşuluyor. Erdoğan'ın, “turizmdeki icraatları nedeniyle yeniden kabinede yer verdiği Ersoy'u, bu kez bir turizm ili olan Antalya için aday gösterebileceği” belirtiliyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam