ENSAR KÜLTÜRÜNDE BULUŞUYORUZ

ÇORUM 23 Mayıs 2016 03:34
Videoyu Aç ENSAR KÜLTÜRÜNDE BULUŞUYORUZ
A
a

Dünya Kültür Dayanışma ve Kardeşlik Derneği Başkanı Reşide ÖZEKİNCİ ile dernek faaliyetleri, amacı ve projeleri hakkında konuştuk Amacımız “Asimile Etmeden Harmanlayarak Ortak Bir Kültürde Buluşmak”dedi.

Gazetemize özel yapmış olduğu röportajda önemli konuların altını çizen Özekinci şu açıklamalarda bulundu;

“ Derneğimizin başlıca kuruluş amacı; dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın özellikle mülteci kardeşlerimizle halkımızı kaynaştırıp ayrıştırmadan ortak kültürde buluşturmaktır. İnsanı geliştiren ve ilerlemesini sağlayan en önemli etkenin eğitim olduğu bilinciyle, bu konuya ağırlık vermiş bulunmaktayız.

Bu kapsamda başta Çorum Valisi Ahmet KARA olmak üzere Halk Eğitim Müdürümüz ve Milli Eğitim Müdürümüzün de büyük desteklerini alarak açmış olduğumuz kurslarda öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Verilen eğitimler arasında Arapça, Türkçe, İngilizce ve Kur’an derslerinin yanında Kişisel Gelişim Eğitimi de kursiyerler tarafından büyük ilgi görüyor.”

Başlangıçta önyargılarla direnen öğrencilerin olduğunu söyleyen ve 150 öğrenci ile yola çıktıklarını ve şu anda 380 öğrenciye hizmet verdiklerini dile getiren Özekinci;

“ Verilen eğitimlerin kalitesi ve kendilerine gösterilen samimiyet karşısında artık daha bir istekli ve hevesli olarak bu derslere katılım sağlıyorlar. Ders katılımının yanında ders içi kurallara da uyum sağlama noktasında direnen bazı öğrencilerimiz, verilen eğitimi içselleştirerek bırakın kurallara uymamayı en ufak bir sorunda bizlere bırakmadan kendileri birbirlerini uyarıyorlar. Bizlere, ortak noktada buluşma adına çok önemli gelişmeler kaydettiğimizi gösteren bu davranışlar verilen emeğin de boşa gitmediğinin bir ispatı oluyor” dedi.

Sözlerine; “Kültürlerarası emperyalizme karşı, asimile etmeden harmanlayarak, kültürümüzle özdeşleştirerek ortak bir kültürde buluşma amacıyla çıktığımız bu zorlu yolda, ortak projelere imza atarak birlik beraberliği sağlamayı hedefliyoruz. Bu anlamda OKA’ ya sunmuş olduğumuz “Yarının büyükleri kültürünü doğru öğreniyor” projemiz de Türk ve göçmenleri kapsayarak karma bir mozaik sergiliyor. Osmanlıdan esinlenerek hayata geçirilmeye çalışılan kültür kaynaşmasının sağlanması da derneğimizin bir başka hedefini oluşturuyor” diye devam eden Özekinci;

“Farklı kültürleri insan odaklı ortak bir paydada buluşturmak adına hedeflediğimiz bir diğer projemiz de ilimizde “ Şefim Halep Sofrası” nı hayata geçirmek. 17 Mayıs Salı günü Irak Büyükelçiliği, Göçmen İdaresi ve daha bir çok ismin katılımıyla gerçekleşecek açılışımız ile kuruluşunu resmi olarak 23 Ocak 2016 da hayata geçiren derneğimizin de bir nevi açılışını yapmış olacağız. Reklam kaygısından uzak, verilen hizmeti ve bu hizmetten fayda alanları incitmeden, rencide etmeden sunmaya çalışmak başlıca ilkelerimizdendir” diyerek de insana duyulan saygının da altını çizmiş oldu.

Konuşmasına; “Yakında İstanbul’da ve diğer bazı illerde de şubelerimizin açılacağı müjdesini vermek istiyorum. Kalitemizden ödün vermeden yavaş ama emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolda arkasında duramayacağımız hiçbir projede de yer almayacağımızı belirtmek isterim.

Eğitim sayısı ve kalitesinin artırılması bu anlamda daha çok öğrenciye hizmet verebilmek adına geçici eğitim merkezleri açmayı hedefliyoruz. Türk öğretmenler ve tercümanlarla ortaklaşa yürütülecek olan bu hizmetle daha çok kardeşimize eğitim imkanı sunmayı istiyoruz” diyerek kaliteden ödün verilmeyeceği vurgusu yaptı.

“Yardıma muhtaç kadınlarımızı da apartlarımıza yerleştirerek sahip çıkmaya çalışıyoruz. Sıkmadan ama tedbiri elden bırakmadan bir nevi denetimli özgürlük sağlıyoruz. 10 kanser hastasının da tedavisini üstlendiğimiz derneğimizle, elimizden geldiğince yaraları sarmaya çalışıyoruz. Projelerimiz arasında, Göç İdaresine toplama merkezi ve Irak Büyükelçiliğine de Kurs binası açmayı hedefliyoruz. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor” diyerek sözlerine devam eden Özekinci;

“Kazanamadığımız her insanın hayatından çaldığımız düşüncesiyle kaybetmeyi değil kazanmayı hedefliyoruz. Ülkelerinde Savaş ortamından kaçıp bizlere sığınan kardeşlerimizin burada da istenmeyen insan muamelesi görmelerine engel olmak, onları hayata kazandırmak adına dernek faaliyetlerimizi her geçen gün iyileştirerek sunmaya çalışıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam