En özel devlet üniversitesi Hitit Üniversitesi seçildi

ÇORUM 27 Temmuz 2019 09:57
Videoyu Aç En özel devlet üniversitesi Hitit Üniversitesi seçildi
A
a

HİTÜ tüm Üniversiteler Genel Sıralaması”nda da 67’nci sırada yer alıyor.2006 tarihinde kurulan, güven ve huzurun hâkim olduğu Çorum ilinde yükselen ve bölgesinin parlayan yıldızı Hitit Üniversitesi, “En Özel Devlet Üniversitesi” sloganıyla, renkli üniversite yaşantısıyla birlikte istihdam odaklı bölümleriyle öğrencilerine kaliteli eğitim garantisi veren güvenli bir gelecek vaat


Deneyimli kadrosu, dinamik ve yetkin öğretim elemanları ile şehriyle, yöresiyle ve sanayisiyle her yönden bütünleşen üniversitenin bünyesinde 11 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulu yer alırken, bin 523’ü lisansüstü öğrencisi olmak üzere 19 bini aşkın öğrenci öğrenim görüyor. Hitit Üniversitesi aynı zamanda 300’den fazla yabancı uyruklu öğrenciye de ev sahipliği yapıyor. Tam zamanlı çalışan 815 öğretim elemanı ve 610 idari personel tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili sizlerle şu güncel bilgileri paylaşalım:

Hitit Üniversitesi enstitüleri bünyesinde araştırmacı insan kaynağı ve üniversiteye akademik kadro yetiştirmeye yönelik bulunan 52 lisansüstü program ile akademik kariyer yapmak veya alanında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler, lisans eğitimini tamamladıktan sonra gerekli sınav koşullarını yerine getirdikleri takdirde lisansüstü eğitimlerine devam edebiliyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından Türkiye’deki Üniversitelerin sıralama sonuçlarına göre her geçen yıl başarısını arttıran ve üst sıralara tırmanan Hitit Üniversitesi dünyadaki yaklaşık 25.000 yükseköğretim kurumu arasında ilk 2.500’ünün sıralandığı URAP 2018–2019 yılı dünya sıralamasında 2.274’üncü sırada yer alarak büyük bir başarı gösterdi. “2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Genel Sıralaması”nda ise 14’üncü sıraya yerleşti.

Tüm Üniversiteler Genel Sıralaması”nda da 67’nci sırada yer alıyor.

Hitit Üniversitesi’nin öncü kurumların üniversitesi olması için gayret eden üniversite yönetimini ana hedeflerinden birisi de teknolojik altyapı ve donanımlı akademik personeliyle birlikte bilimsel ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinde yakaladığı ivme ile üçüncü nesil üniversite olmak. Üniversitenin sanayi kesimiyle olan iş birliğini güçlendirecek adımlardan birisi olan Teknokent projesi de hayata geçirildi. Ayrıca Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM)’ni de bünyesine katarak Çorum ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor. Uluslararasılaşma çalışmalarına da büyük önem verilen üniversitede, ikili iş birliği anlaşmalarına ek olarak Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programları kapsamında imzalanan protokollerle bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerleniliyor.

ÇORUM HİTÜ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE

Hitit Üniversitesine eğitim almak için gelen engelli öğrencilerin eğitim öğretim yaşamlarını kolaylaştırmak, bağımsız ve üretken bireyler olarak toplumsal yaşamda yer almalarını sağlamak amacıyla Engelsiz Üniversite Birimi oluşturuldu. Engellilik konusunda farkındalığı arttırabilmek için faaliyetler yürütülürken, engelli öğrencilerin öğrenimleri sırasında akademik ve sosyal yaşantılarında karşılaşabilecekleri zorlukları en aza indirme hedefleniyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam