Elvançelebi Beldesi İç Turizme katkı sağlayacak!

ÇORUM 17 Mart 2021 07:28
Videoyu Aç Elvançelebi  Beldesi İç Turizme katkı sağlayacak!
A
a

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum'un Mecitözü İlçesi Elvan Çelebi köyünde camii ve türbeyi ziyaret ederek yapımı devam eden peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi...



ELVANÇELEBİ OKA PROJESİYLE ŞİMDİ DAHA  GÜZEL

Çorum’un İlçesi Mecitözü’nün Elvan Çelebi Cami ve Türbesi’nde peyzaj çalışmaları devam ediyor. Vali Mustafa Çiftçi, Elvançelebi Camii ve türbesini ziyaret ederek yapımı devam eden peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi. Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2020 yılında onaylanan Elvan Çelebi Türbesi Çevre Düzeni Projesi işinin ihalesi İl Özel İdaresi tarafından 1 Haziran 2020 tarihinde yapıldı. 22 Temmuz 2020 tarihinde de yüklenici firma ile 777.301,40 TL bedelle sözleşme imzalandı. Sözleşme bedelinin 500.000 TL'sinin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından karşılanacağı belirtilirken, işin en geç 2021 yılı ilk aylarında bitirilmesi hedefleniyor.

Mecitözü İlçesi Elvançelebi Köyü’nde bulunan Elvan Çelebi Türbesi Çevre Düzeni Projesi ile türbe çevresinin kullanımının arttırılması ve iyileştirilmesi amacıyla mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait yaklaşık 14.000 m² yüzölçümlü alanda peyzaj projesi hazırlanmıştı. Projeye göre, Elvan Çelebi Türbesi müştemilatında otopark, 5 adet yaklaşık 20 m2’lik üniteler halinde yarı açık ve yarı kapalı olarak düzenlenmiş yöresel satış birimleri, piknik masaları, kameriyeler, şadırvan ve tuvaletlerin yenilenmesi, çocuk oyun alanı, kurban kesim alanı ve mutfak, türbe çevresindeki taş duvarların revizesi, çevre düzenlemesi ve aydınlatması yer alıyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam