Ellerde sık sık yaşanan uyuşmalar, ciddi bir hastalığın habercisi olabilir

Sağlık 11 Ocak 2013 14:32
A
a

Özellikle bilgisayar başında çalışanların ellerinin daha çabuk uyuşacağını belirten uzmanlar, bu belirtilerin tümör ya da boyun fıtığı habercisi olabileceğini söyledi.

Ellerin birkaç parmağında ya da bilekte meydana gelen uyuşma, hissizlik, karıncalaşma ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Cengiz Bahadır, el uyuşmalarının kolay tedavi edildiğini fakat hastalık sebebinin kesin öğrenilmesi için mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini söyledi. Bahadır, "El uyuşmalarının en sık sebebi bilek ve dirsekteki sinir sıkışmasıdır.

Boyun fıtığı ve tümörlerde farklı şekilde el ve kol uyuşmaları görülebilir. Kadınlarda el uyuşması, erkeklere oranla daha çok görülür. Elini çok kullanan bilgisayar çalışanları risk altındadır. Bunun yanı sıra, orta yaşlı ev hanımları, iş veya hobileri nedeni ile el bileğini sürekli hareket ettiren kişiler de risk altındadır." dedi.

Bahadır, tekrarlayan bilek hareketlerinin yıllar içinde sinirin geçtiği yerdeki bağların kalınlaşmasına ve kanal içinde basıncın artmasına sebep olduğunu ifade etti. Bahadır, "İlk başta geceleri elde hafif uyuşmalar başlar. Özellikle elin serçe parmağı hariç diğer parmaklarında uyuşmalar vardır. Hastalık ilerledikçe sabaha doğru uykudan uyandırmaya başlar ve devamında gündüze de yayılır.

Tedavi edilmezse bu aşamadan sonra sinir hücrelerinde kalıcı hasar ortaya çıkar ve el kaslarında erime olur. Eli sürekli uyuşan kişiler, mutlaka bir fizik tedavi uzmanına başvurmalıdır." açıklamalarında bulundu

Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam