DÜNYA DEVLETLERİ ÇORUM'U TANIMAYA GELİYOR

ÇORUM 26 Ocak 2016 20:42
Videoyu Aç DÜNYA DEVLETLERİ ÇORUM'U TANIMAYA GELİYOR
A
a

Özel Haber / E.Şimşek TRT Haber Çorum... 2016 yılının Hattuşa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesine alınışının 30.Yılı,çivi yazılı tabletlerin Dünya belleği listesine alınışının 15.Yılı 9 -10 Nisan 2016 Tarihleri arasında  iki günlük bir program.Çorum Valisi Ahmet Kara'nın daveti ile  Türkiye'deki 123 Ülke Büyük Elçisi Çorum'a Geliyor...

 DÜNYA TURİZM ELÇİLERİ ÇORUM'A GELİYOR

Çorum Valisi Ahmet Kara'nın daveti ile
Türkiye'de görev yapan 123 Ülkenin Büyük Elçisi Çorum'a davet edildi.


Kadim medeniyetler Çorum'da doğdu, dolayısıyla medeniyetler Çorum'dan sorulur. 
Turizmin gelişmesi için elimizde dünyanın ilkleri arasına giren çok önemli fırsatlar var. Tarih turizminin öne çıkmasında hepimize önemli görevler düşmektedir.

Anadolu'nun hemen hemen altı asırlık bir dönemine damgasını vuran ve çağının en büyük güçlerinden biri olan Hitit Uygarlığı'nın çok önemli bir medeniyetin  beşiği sayılan  Çorum İli sınırları içinde "Hititler oluşturdukları şaheserleriyle, mimari ve mühendislik eserleriyle 4 bin yıl sonra bile ilgi çekmekte ve tüm dünyada merak uyandırmaktadır. 

Bu uygarlık özellikle; idari yapısı, hukuku, mimarisi ve kadın hakları gibi konularda son derece ileri seviyede olması nedeniyle bugün bile tüm dünyaya örnek olabilecek, hayranlık duyulması gereken bir medeniyettir"   

2016 yılının Hattuşa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesine alınışının 30.Yılı çivi yazılı tabletlerin Dünya belleği listesine alınışının 15.Yılı olması nedeniyle İlimizde çeşitli kutlamalar yapılacak.Alacahöyük,Boğazkale,Hattuşa,Yazılıkaya,Çorum Müzesi ve Çorum merkezde bulunan  Tarihi ve Turistik alanlar gezdirilecek. Folklor gösterisi,Kokteyl vs. ile  İlimizin tanıtımı yapılarak,geleneksel  Çorum yemekleri sunumunun yer aldığı Yöresel diğer tatlarda ikram edilecek .


9 -10 Nisan 2016 Tarihleri arasında  iki günlük bir program.

Türkiye'de görev yapan büyükelçiler  Çorum'un Kültürünü,Turizm potansiyelini  ve kendi ülkesindeki insanlara anlatmalarını,tanıtımlarını yapmaları ve buna katkı sağlamaları için davet gönderilmiştir.Konaklama sponsorluğunu ANİTTA HOTEL üstleniyor.
Bu Program Çorum'u tanıtmak adına güzel bir girişim olacaktır.

Bu program ile Kurulacak İkili  İlişkilerimizin dostluk bağlarını kuvvetlendireceği düşünülmektedir. Büyükelçiler Leblebi ve Tarih kokulu ilimizin güzelliklerini ülkelerine taşıyacaklardır.Bu program Çorum ile Dünya ülkeleri arasında kültür  köprüsü oluşacağına inanıyoruz.
Çorum'un gelecekte yüzünü ak edecek en önemli konu turizmdir. 
 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam