Donald Trump, seçim zaferini ilan etti

Asayiş haber 4 Kasım 2020 12:39
Videoyu Aç Donald Trump, seçim zaferini ilan etti
A
a

Sondakika haber: Trump, Beyaz Saray'da konuştu. Trump, 'Açık söylemek gerekirse biz bu seçimi kazandık' dedi...

 

Donald Trump, seçim sonrası Beyaz Saray'da açıklama yaptı
ABD'e 59. başkanlık seçimlerinin ardından oy sayım sürecinde Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasında gerilim yükseldi.

Joe Biden'ın "İnancınızı koruyun. Kazanacağız." sözlerine sosyal medya üzerinden açıklama yapan Donald Trump, "Bu gece zafer açıklayacağız" karşılığını verdi.

Daha sonra Beyaz Saray'da kameralar karşısına geçen Trump, şunları söyledi:

"Milyonlarca kişi bize oy verdi. ABD halkına ve aileme teşekkür ediyorum. Bu insanların zaferini elinden almaya çalışanlar var, izin vermeyeceğiz.

Büyük bir kutlamaya hazırlanıyorduk ve bir anda her şey iptal edildi. Dışarıya çıkıp kutlamak için hazırdık. Böylesine bir seçim başarısını kutlamaya hazırdık.

Rekor bir katılım oldu, tarihte böyle bir katılım olmamıştı. Ohio'yu kazandık, Teksas'ı kazandık. Teksas'ı 700 bin oy farkla kazandık, bunu sayıma katmadılar.

Kuzey Carolina'yı da unutmayın. Yüzde 5'i kaldıkları sandıkların. Bizi yakalamaları imkansız.

En önemlisi Pensilvanya'da inanılmaz farkla kazanıyoruz. 690 bin oy farkıyla öndeyiz. Bunlar başa baş değil. Bizi yakalamaları imkansız olacak.

Kazanamayacaklarını anladılar, yargıya gidelim dediler. Bunun olacağını söylemiştim. Kazansalar da kazanmasalar da bunu yargıya taşıyacaklar dedim size. Açık söylemek gerekirse biz bu seçimi kazandık. Şimdi tek yapılması gereken, bu ulusun iyiliği için seçimin dürüstlüğünün sağlanması.

Ciddi hileden bahsediyoruz, yasaların uygun kullanılmasını istiyoruz. Biz Amerikan Yüksek Mahkemesi'ne başvuracağız. Tüm oyların, oy kullanımının durdurulmasını talep edeceğiz. Sabah 4'te oy pusulalarının bir yerlerde bulunmasını istemiyoruz.

Biz kazanacağız ve bana sorarsanız zaten kazandık. Tüm destekçilerimize, bizimle çalışan herkese teşekkür ediyorum. Mike sen de birşeyler söyle lütfen."

Pence, "Ben de 60 milyondan fazla Amerikalıya teşekkür etmek istiyorum. Sayın Başkan Trump'ın 4 sene daha görevde kalması için oylarını kullandılar. Oy sayımı devam ediyor. Biz dikkatli olmaya devam edeceğiz. Sayın Başkan'ın da söylediği gibi tabii oy kullanma hakkı demokrasimizin temelidir. Biz bunun dürüst yapılmasını sağlamak istiyoruz ve gönülden inandığım bir şey var ki Sayın Başkan bahsettiğiniz eyaletlerde insanlara ilham oldunuz. Artık ülkede çok daha fazla insan 'Yeniden Büyük Amerika' diyor. Zafere giden yoldayız, buna inanıyorum. Yeniden büyük Amerika'yı göreceğiz." dedi...

**************************************************************

 

ABD'de seçim heyecanı yaşanıyor! İşte ilk sonuçlar

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre ABD Başkanı Donald Trump, Indiana eyaletindeki oyların yüzde 67,2'sini elde etti.

Halen oy sayımının devam ettiği eyalette toplam oyların yüzde 2'i sayılırken, yüzde 67,2 oy oranına ulaşan Trump, yüzde 30,9 oy oranında kalan Biden'a üstünlük sağlayarak seçimleri önde götürüyor.

KENTUCKY'DE TRUMP, VERMONT'TA BİDEN

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump 8 delegeye sahip Kentucky'de, Demokratların adayı Joe Biden ise 3 delegeye sahip Vermont'ta seçimi kazandı.

4 EYALETTE OY VERME İŞLEMİ BİTTİ

ABD'nin Georgia, Güney Karolina ve New Hampshire eyaletlerinde oy verme işlemi sona erdi.

FLORİDA'DA BİDEN ÖNE GEÇTİ

ABD'nin salıncak eyaletlerinden olan ve 29 delegeye sahip Florida'da ilk seçim sonuçlarına göre oyların yüzde 66'sı sayıldı.

Demokratların adayı Joe Biden sayılan oyların yüzde 50,8'ini, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ise oyların yüzde 48,3'ünü aldı.

KENTUCKY - TRUMP KAZANDI

VERMONT - BİDEN KAZANDI

OKLAHOMA - TRUMP KAZANDI

VIRGINIA - JOE BİDEN KAZANDI

WEST VIRGINIA - TRUMP KAZANDI

OKLAHOMA - TRUMP KAZANDI

GÜNEY CAROLİNA - TRUMP KAZANDI

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam