Diyanet'ten çocuk istismarından tutuklanan tarikat lideriyle ilgili açıklama geldi

ÇORUM 3 Eylül 2020 17:44
Videoyu Aç Diyanet'ten çocuk istismarından tutuklanan tarikat lideriyle ilgili açıklama geldi
A
a

Diyanet İşleri Başkanlığı, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar suçundan tutuklanan tarikat lideriyle ilgili açıklama yaptı. Bahsi geçen kişinin en ağır cezayı alacağına inanıldığı belirtilen açıklamada, 'Masum yavrulara uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir' dendi...

Diyanet İşleri Başkanlığı, 12 yaşında kız çocuğuna cinsel istismar suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, önceki gün bir ilçemizde yaşandığı medyaya yansıyan ve çocuğumuzun istismarı söz konusu olan vahim olayı takip etmekteyiz. Yargıya intikal eden bu olayın adli mercilerce en kısa sürede tüm yönleriyle aydınlatılacağına ve hak ettiği en ağır cezanın verileceğine olan inancımız tamdır" denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığından açıklama şöyle ...

"Bu vesileyle, şu hususları hatırlatmayı vazife görüyoruz; Allah'ın bizlere en değerli emaneti olan çocuklarımız, güvenli ve huzurlu bir ortamda büyümeyi, her ihmal ve istismardan korunmayı hak etmektedir. Bu nedenle çocuk istismarıyla, masumlara uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir.

İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı aziz milletimizi bir kez daha uyarıyoruz. Hem dini duygu ve değerlerimizi hem de gözbebeğimiz olan çocuklarımızı istismara karşı korunmak için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam