Diplomata komşu kurşunu!

Asayiş haber 25 Temmuz 2019 04:11
Videoyu Aç Diplomata komşu kurşunu!
A
a

Belarus'un Ankara Büyükelçiliği'nde görev yapan İdari İşler Müsteşarı Alexander Poganshev, akşam saatlerinde komşusu tarafından silahlı saldırıya uğradı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, hastaneye gelerek diplomatın sağlığının iyi olduğunu söyledi...

Ankara Büyükelçiliği'nde görevli İdari İşler Müsteşarlığı görevini yapan Alexander Poganshev, silahlı saldırıda ağır olarak yaralandı.

Saldırganla müsteşarın aynı mahallede komşu olduğu ve aralarında geçmişten bir husumet olduğu için bu durumun yaşandığıbelirtildi. Saldırganın emekli asker olduğu da ifade ediliyor.

Diplomat ameliyata alındı

Ağır yaralanan Poganshev hastanede ameliyata alındı. 

Vali: Olay husumetten dolayı

Ankara Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek incelemede bulundu. İncele sonrası basına açıklamada bulunan Şahin,"Aynı apartmanda husumetli olduğu komşusu tarafından müsteşar saldırıya uğramıştır. İntihar ederek saldırıyı gerçekleştiren de emekli bir albay. Olayın siyasi yönü yok" dedi.

Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Belaruslu diplomatın sağlığı iyi

Belaruslu diplomat Alexander Poganshev'in tedavi gördüğü hastaneye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hastane çıkışında açıklamada bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "Bu akşam emekli komşusu tarafından, Belarus Büyükelçiliği müsteşarı Alexander Poganshev'e 5 6 kez ateş edildi. Hemen diplomat arkadaşımız hastaneye getirildi ve ameliyat son derece başarılı geçti. Şu anda yoğun bakım ünitesinde ve yarından sonra de odasına çıkabilecek. Her ameliyat risklidir ama doktorlarımızdan aldığımız bilgiye göre normal odaya çıkabilecek halde. İnşallah daha da çabuk iyileşecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da olayı yakından takip ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, Belarus Dışişleri Vladimir Makey'e de telefonla bilgi verdiğini söyledi. 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam