DATEM "DOĞA YÜRÜYÜŞÜ" ETKİNLİĞİ ÇOMAR BARAJINDA GERÇEKLEŞTİ

ÇORUM 19 Temmuz 2020 16:33
Videoyu Aç DATEM "DOĞA YÜRÜYÜŞÜ" ETKİNLİĞİ ÇOMAR BARAJINDA GERÇEKLEŞTİ
A
a

Bugün Çomar barajında Doğru Araç ve Amaçlarla Toplumsal Uyum Projesinde Datem'in "Doğa Yürüyüşü" gerçekleşti .Yürüyüşe Çorum Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Mustafa Bayrak ve DATEM Genel başkanı Mustafa Atasoy, mütevelli heyeti başkanı Mustafa Çağdaş ve İç Anadolu spor kulüpleri federasyonunu temsilen Bekir Bolat ve sporcular katıldı...




Datem'in "Doğa Yürüyüşü" ,TC.Gençlik ve Spor Bakanlığı Çorum Müdürlüğü ve  İç Anadolu Gençlik ve Spor kulüpleri federasyonunun projesi kapsamında.STK'lara bağlı kulüplerde spor yapan Taekwondo ve karete branşlarında spor yapan gençler ,Akıncılar derneği  ve Datem gençlik bileşenlerinin katılımıyla etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor... 

Çomar barajında sabah saatlerinde başlayan "Doğa yürüyüşü" baraj çevresinin tüm çevresi gezilerek  etkinlik tamamlandı.Çomar Barajında bulunan Çorum Belediyesinin sosyal tesislerinde öğle yemeğinin ardından sona erdi. Yemek sonrası katılımcılar tarafından etkinlik hakkında bilgi sunumu yapıldı. Çorum ilinin en önemli doğal güzelliklerini barındıran Çomar barajının park alanlarında,daha nitelikli Spor faaliyetlerin geliştirilmesinin önemi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.



Çorum Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Mustafa Bayrak ve  DATEM başkanı  Mustafa Atasoy, Doğal kaynakların kullanım alanları; hızlı nüfus artışı, sanayileşme, kentleşme ve teknoloji alanındaki gelişmelerden dolayı sürekli genişlemiş ve doğal kaynaklar üzerinde sıkıntılar artmıştır ifadelerine yer verdi. Bayrak, Özellikle geçtiğimiz ve yaşadığımız yüzyılda insanoğlunun doğal kaynakları aşırı ve plansız kullanmaya devam etmesi ile birlikte; ciddi çevre problemlerinin ortaya çıkması, canlı türlerinin yok olmaya başlaması, doğal dengenin değişmesi, başta insan olmak üzere birçok canlının yaşadığı ekosistemlerin bozulmaya başlaması, "Doğa Yürüyüşü" gibi spor farkındalıklarının ortaya çıkmasına neden olmuştur dedi.

Mustafa Çağdaş, Projemizin esas amaçlarından biride Türkiye’de birçok insan, şehirlerin yoğun stresinden, hava kirliliğinden ve trafik yoğunluğundan kurtularak; dinlenmek, gezmek, rahatlamak ve doğal ortamda vakit geçirmek için, Çevre duyarlılığını öne çıkarmak için "Doğa Yürüyüşü" etkinliğimiz ortaya çıkmıştır dedi.




 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam