CUMHURİYET BAŞSAVCI'SININ FETÖ AÇIKLAMASI

ÇORUM 4 Ocak 2018 17:31
Videoyu Aç CUMHURİYET BAŞSAVCI'SININ  FETÖ AÇIKLAMASI
A
a

Çorum Adliye Sarayı’nda basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, FETÖ Terör Örgütü ve terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturmalar ve bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.



FETÖ/PDY  para kasası olarak bilinen ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Sudan’da düzenlediği operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirilen Memduh Çıkmaz ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yurdagül, “Hakkında iddianame düzenlediğimiz bir şahıs Sudan’dan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın operasyonuyla getirildi. Bu şüpheli hakkında 2015 yılında soruşturma işlemlerine başlamıştık.

Diğer il yöneticileriyle birlikte. Soruşturma işlemleri devam derken bir bahane ile yurt dışına çıkıp bir daha geri dönmemişti. Hakkında kamu davası açılmış ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyordu. Türkiye getirildikten sonra SEGBİS aracılığıyla mahkeme ilk sorgusunu yaptı. Ve tutuklama kararını verdi, Şuanda başka bir cezaevinde. Biz Çorum Cezaevi’ne nakli için yazdığımız müzekkerenin cevabını bekliyoruz. Çorum’a nakledildiğinde hem devam eden yargılaması ile ilgili ifadesi alınacak hemde hukuki kesinti oluşturan iddianame tanziminden sonraki süreçte faaliyetleri ve yurt dışındaki faaliyetleri ile ilgili ayrı bir soruşturmamız var. Onlarla ilgilide sorgusu yapılacak” dedi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam