Cumhurbaşkanlığı sözcüsünden gündeme dair açıklamalar

Güncel 30 Haziran 2015 16:11
Videoyu Aç Cumhurbaşkanlığı sözcüsünden  gündeme dair açıklamalar
A
a

İbrahim Kalın'dan gündeme dair açıklamalar Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu...

İbrahim Kalın'ın açıklamaları şu şekilde:

UYGUR BÖLGESİNDE ALINAN KARARLAR SEBEBİYLE ÇİN'E TEPKİ GÖSTERİLDİ

"Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan bir takım hadiselerle ilgili bize ulaşan bilgiler çerçevesinde, ramazan ayı münasebetiyle bir takım kısıtlamalara gidildiği, oruç tutanların cezalandırıldığı şeklinde bir takım haberlerin geldiği malumdur. Bu çerçevede, bu sabah itibariyle, Dışişleri Bakanlığımız, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara'daki büyükelçisini, Dışişleri Bakanlığı'na davet ederek, bu konudaki endişelerimizi kendilerine iletmiştir."

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ CAMİİ'Nİ ERDOĞAN AÇACAK

"Cuma günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içinde bulunan caminin açılışı yapılacak. Millete açık olacak olan caminin açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapacaktır."

ALTIN KLOZET VE İFTAR MASASI İDDİALARI

"Cumhurbaşkanlığı için ortaya atılan iddiaların hepsi yalan ve boş çıktı. Umarız bundan sonra çocukça açıklamalar yaparak kendilerini milletin önünde küçük düşürmezler."

SURİYE VE DAEŞ

"Bu terör örgütünün mutlaka ortadan kaldırılması, şüphesiz bölge ülkeleri, istikrarı için büyük önem arz ediyor. Esed rejimi var olmaya devam ettiği sürece, DAEŞ gibi terör örgütleri Suriye'de kendilerine yer bulmaya devam edecekler. Bir takım kirli ilişkilerin de ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz. Suriye, DAEŞ'i, Suriye muhalefeti ve Suriye ordusu için kullanmaktadır. Bunun bir çok örneğini geçtiğimiz aylar içinde gördük. DAEŞ ile mücadele adı altında, Suriye'nin kuzeyinde fiili durumlar yaratılması, demografik dengeyle oynanması konusundaki hadiseleri de kabul etmemiz mümkün değil."

SINIRDA GÜVENLİ BÖLGE

"Bizim baştan beri söylediğimiz güvenli bölge oluşturulması tavrımız da aynen devam etmektedir. Son günlerde yaşanan hadiseler de bu konudaki tutumumuzun ne kadar haklı olduğunu ortaya koymaktadır. Bu konuyu uluslararası kurum ve kuruluşlarla istişare etmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz kısa süre zarfında dışişleri bakanlığımız aracılığıyla, BM, ABD, Fransa, Çin, Malezya, AB, NATO ile bu konularda istişareler yapılmış, kendilerine aktarılmıştır.

Ayrıca Türkiye sınırlarını korumak için her türlü hukuki zemine sahiptir"

ALDIĞIMIZ GÜVENCELER "TÜRKİYE SAVAŞA GİRİYOR" GİBİ ALGILANDI

"Son bir, iki hafta içerisinde, Tel Abyad ve Kobani'deki saldırılarla ilgili, Türkiye'yi, DAEŞ'le aynı çerçevede göstermeye çalışan bir takım girişimler oldu. Türkiye'nin DAEŞ ya da benzer bir terör örgütüyle hiçbir ilişkisi yoktur, olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Burada, bizim sınırımızı güvence altına almak için aldığımız tedbirleri 'Türkiye savaşa giriyor', 'Türkiye ateşe atılıyor' gibi başlıklarla yorumlamak da çok sağlıklı değil. Bir ülkenin kendi sınırlarını güvenlik altına alması, bununla ilgili tedbirler alması onun en asli görevidir."

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı seçilmeden hükümeti kurma görevi verme gibi bir niyetim yok demişti. Meclis Başkanı seçildikten sonra başkanlık divanı oluşturulma süreci var. başkanlık divanının kurulmasını mı bekleyecek?

Basında da spekülasyonlar yapıldı. Bu konuda, insan bazen bu tür haberlerin nasıl yapıldığını merak ediyor. Tamamen spekülasyonlara dayalı belki de yönlendirme amaçlı bilemiyoruz, bu tür haberler yapılınca biz gerçekten üzülüyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın, meclis başkanı seçilmeden önce hükümet kurma görevi verme gibi niyeti olmadığını açıkladı. Divan başkanlığı kurulacak bu önümüzdeki süreç içinde, cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini parti genel başkanına, bir milletvekili olarak geçiyor biliyorsunuz, bu görevi verecek. Kendisinin de ifade ettiği gibi anayasanın çizdiği çerçevede bütün süreç takip edilecek. Cumhurbaşkanı olarak cumhurbaşkanımızın görev, 45 günlük süreci yönetmesi olacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam