Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi Üç bela ile karşı karşıyayız

Güncel 5 Temmuz 2016 17:47
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi Üç bela ile karşı karşıyayız
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, "Üç bela ile karşı karşıyayız. Mezhepçilik, ırkçılık, terör" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Son olarak ülkemizde Atatürk Havalimanı'nda, ardından Irak'ta dün de Suudi Arabistan'da Cidde ve Medine'de meydana gelen terör saldırıları hepimizin yüreğini derinden yaraladı. Aziz İslam'ın adını kullanarak, istismar ederek, Müslüman kanı döken bu terör örgütü, Peygamber Efendimizin mübarek naaşının, mescidinin bulunduğu şehre saldıracak kadar ileri gitti. DAEŞ denilen bu proje örgüt, Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir. Her kim ki mezhep taassubuyla veya başka bir saikle bu örgüte destek veriyorsa aynı vebale ortak oluyordur.

3 bela ile karşı karşıyayız. Mezhepçilik, ırkçılık, terör.

Irkçılık, bizim dinimizde böyle bir anlayış var mı? Yok. Ne Arap'ın Arap olmayana, ne Arap olmayanın Arap olana üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takva iledir. Takva yönünde, Allah'a yakınlık yönünde kim üstünse, üstün odur. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ıyla, Arnavut'uyla, Boşnak'ıyla velhasıl 79 milyon, hiçbirinin bir diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ölçüsü belli. Ve biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Böyle bu yolda yürüdük

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam