CUMHURBAŞKANI Erdoğan: İsrail barbarlık, alçaklık yaptı

Güncel 6 Kasım 2014 20:25
Videoyu Aç CUMHURBAŞKANI Erdoğan: İsrail barbarlık, alçaklık yaptı
A
a

Türkmenistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki çirkin saldırısı için "İsrail'in barbarca ve alçakça girişimi affedilemez. Tamamen tahrike dayanıyor." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: Türkmenistan'a ziyaretimizde karşılıklı yatırımları artıracak imkanları konuşacağız. Ziyaretim kapsamında bir iş formu düzenleyeceğiz. İki kardeş ülkenin mevcut rakamları yükselteceğine inancım tam.

MESCİD-İ AKSA

Bugün konuyla ilgili Dışişleri Bakan müsteşarımla da görüştük, BM üyeleri ile de temasları geliştireceğiz. Abbas ve Meşal ile dün geç saatlerde görüştük. 47 senedir böyle bir olay olmamıştı. Burada bir çok sıkıntıları dile getiriyor. Bu tamamen tahrike dayalı bir olay. Aksa bizim için iki kıbleden bir tanesidir. Bu olay dünya müslümanlarını ilgilendiren bir olay. İsrail'in yönetim olarak yapmış olduğu bu barbarca, alçakça girişim affedilemez. Sessiz kalmamız mümkün değil. Tüm adımları atacağız, aksi takdirde bu tahrikler o bölgede kalmaz. Şu anda özellikle 36. paralel üstünde tabi ki belirli hazırlıkları sürdürüyoruz. Burada bir şeyi ifade etmem lazım. Hani niçin Kobani diyorduk şimdi niçin Halep? Bir taraftan niçin Irak? Son gelişmelere baktığınız zaman dikkatler hep bir tarafa yöneliyor ve o sırada Mescid-i Aksa olayı patlak veriyor. Burada bir plan var ve bunların üzerinde hassasiyetle durulması gerekiyor. Halep'teki hassasiyetimiz daha çoktur, zira Şam'ın ekonomik merkezidir. Halep olsun Kobani olsun Kuzey Suriye hattında hassasiyetimiz devam ediyor. Tüm yetkili arkadaşlarımızla çalışmaları sürdürüyoruz.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN İMRALI İLE ALAKASI YOK

Bu sürecin geriye giderek değerlendirilmesini yaptığımızda milli birlik projesi olarak devam etmiştir. Bunun İmralı ile alakası yoktur. Hükümetimizin ülkemizde bölücü terör örgütüne karşı halkımızı nasıl rahatlatabiliriz diye attığımız adımlardı. Milli birlik ve kardeşlik projesi çok daha farklı bir hassasiyet ifade ediyor. Bu milli birliğin içinde etnik unsur ayrımı söz konusu değil. Bu süreci bu şekilde sürdürdük. İmralı'da başlar İmralı'da biter yaklaşım tarzı çözüm sürecine uyan ifadeler değil. Siz kalkar etnik yaklaşım içerisinde vatandaşı sokağa davet ederseniz, burada çözüm derdiniz olmaz. Olmadığı da ortaya çıktı. Siz barış istiyorsanız, barışın çağrısını yaparsınız. Bunların barış ve özgürlük derdi yok. Öyle bir dertleri olsa molotofla esnafın camlarını indirmez.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam