Çorumlu hemşehrimiz ambulans uçakla Merzifon'a geliyor

ÇORUM 11 Mayıs 2020 07:13
Videoyu Aç Çorumlu hemşehrimiz ambulans uçakla Merzifon'a geliyor
A
a

Ak Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu'nun girişimleriyle Çorumlu hasta Mahmut Altın, Sırbistan’nın başkenti Belgrad Şehir Hastanesinden Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla  Merzifon'a getirilmesi planlanıyor.Tedavisi Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisini sürdürecek...


Çorumlu hemşehrimiz Yunus Emre Enstitüsü kültür ve Sanat Koordinatörü Şehmuz Altın'ın Watsap hattından gelen bir habere göre ağabeyi Mahmut Altın ,Sırbistan’da  28 Mart'ta yaşadığı halsizlik ve bulantı sonucu yüzünden  Belgrad Şehir Hastanesi’nde 28 Nisandan buyana Uçak bekyen Çorumlu Mahmut Altın, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla  Merzifon'a getirilmesi planlanıyor.

Sırbistan’nın başkenti Belgrad Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan Çorumlu Mahmut Altın, büyükelçilik yetkilileri ve AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun devreye girmesiyle Sağlık Bakanlığı’nca tahsis edilen özel ambulans uçakla Türkiye'ye getirilecek. 
Tedavisi Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisini sürdürecek.



Çorumlu Mahmut Altın, 15 Mart’ta Belgrad Yunus Emre Enstitüsü’nde görev yapan ağabeyi hemşehrimiz Şeyhmuz Altın’ı turistik amaçlı ziyaret etmek amacıyla bu ülkeye gitti. Kısa bir süre sonra aniden rahatsızlanan Altın, Belgrad Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Sırp doktorlar Çorumlu Mahmut Altın’a Addison hastalığı (böbreküstü bezlerinin salgılama yetersizliği) teşhisi koydu. Evli ve bir çocuk babası Mahmut Altın’ın eşi CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) talepte bulunarak hastanın Türkiye’ye getirilmesini istedi. Söz konusu talep üzerine Sırbistan’ın Türkiye Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Müşteşar Ayşe Uzer ve AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu devreye girdi. Sırbistan’ın Türkiye Büyükelçiliği ambulans uçak resmi talebi Sağlık Bakanlığı’na iletti. Milletvekili Kavuncu da süreci takip etti. Ancak Sırp hekimler geçtiğimiz hafta hayati tehlike nedeniyle hastanın Türkiye’ye transferine izin vermedi, ancak daha sonra hastanın durumundaki stabil seyir nedeniyle transferi onayladı. Çorumlu hasta Mahmut Altın’ın sağlık durumunda ani bir değişiklik olmadığı takdirde yarın Merzifon Havaalanı’na getirilmesi ve tedavisinin ülkemizde sürdürülmesi kararlaştırıldı. 


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam