ÇORUM'LU ÇANAKKALE ŞEHİDİ

Kültür Sanat 25 Mart 2013 21:56
A
a

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Hitit İlahiyat Tiyatro Grubu, senaryosu Çorumlu Araştırmacı-Yazar Ethem Erkoç’un yazdığı ve Çanakkale Savaşı’nda şehit olan bir Çorumlu’yu konu edinen ‘Atın Gözyaşları’ adlı oyunu sahneleyecek.

Grubun Akademik Danışmanı Prof. Dr. Yakup Civelek, oyunun Çorum'da tiyatro alanında pek çok ilklerin öncüsü olacağını belirterek, “İlk defa Çorumlu bir yazarın, Çorumlu bir Çanakkale şehidini konu edinen eseri Çorumlu öğrenciler tarafından Çorum'da sahnelenecek.” dedi.

 

Civelek, Çorum ve Çorumluluk vurgusuna çok yer vermelerinin garipsenmesi gerektiğini, bu vurguyla Çorumlu’nun kendine olan özgüvenlerini pekiştirmeyi amaçladıklarını, Çorum halkının her alanda büyük işleri başarabildiklerini fiili olarak göstermek istediklerini belirtti.

 

Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru’nun yardım ve desteklerine de teşekkür eden Civelek, çalışmalarında Hasan Azak ve Özgür Pehlivan gibi tiyatro konusunda uzman kişilerle çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

 

Oyun yönetmeni İlahiyat Fakültesi öğrencisi Enes Çoşkun, yaklaşık altı ay önce kurulan Hitit İlahiyat Tiyatro Grubu’nun uzunca bir süredir bu oyun  üzerinde çalıştığını, Çanakkale haftası etkinliklerine yetiştirmek istediklerini, ancak yeterli destek bulunamadığı için gecikme yaşandığını belirtti. İlk oyun olması ve çeşitli maddi ve diğer imkânsızlıklar sebebiyle çok iddialı olmadıklarını belirten Çoşkun, Çorumlu öğrenciler olarak tiyatro alanında Çorum'a has ve Çorum'un değerlerini öne çıkaran projeler üzerinde çalıştıklarını, başta Valilik, Çorum Belediyesi ve resmi, sivil kurumlardan daha fazla destek istediklerini, imkân sağlanırsa çok güçlü ve büyük projelere imza atabileceklerini vurguladı.

 

İmkansızlıklar için bir sakal ve gerekli köstümleri bulmak için neredeyse haftalarca uğraştıklarını, buldukları orijinal sakalın da 300 TL olduğu için alamadıklarına işaret eden Çoşkun, oyunlarının ücretsiz olduğunu ve tüm Çorumlular’ı tiyatro gösterisine beklediklerini söyledi.

 

Oyun, bugün saat 14:30’da Hitit Üniversitesi İlahiyat  Fakültesi konferans salonunda sahnelenecek.

 

 
Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam