Çorum Valisi Necmeddin Kılıç'ın 2017 yılı Değerlendirmesi

ÇORUM 14 Aralık 2017 14:25
Videoyu Aç Çorum Valisi Necmeddin Kılıç'ın 2017 yılı Değerlendirmesi
A
a

Valilik tarafından Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda düzenlenen 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısında, başta üniversite, Yol,Ekonomi,Sağlık, Eğitim, Tarım alanları başta olmak üzere hemen hemen yıl içerisinde gerçekleştirilen bütün yatırım ve faaliyetlerin sunumu yapıldı...

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ,yerel ve yaygın basın mensuplarına 2017 yılını değerlendirdi.Sunumda, Vali Kılıç'ın yanı sıra toplantıda hazır bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.Yatırımcı dairelerin müdürlerinin hazır bulunduğu değerlendirme toplantısında, yatırımcı kuruluşların projelerini ilgili daire müdürleri ile birlikte ayrı ayrı OKA Koordinatörü Özgür Yalçın sundu.

Vali Kılıç, yaptığı açıklamada, yoğun bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, 2017 yılı içerisinde güzel ve başarılı çalışmalara imza atıldığını söyledi.Vali Kılıç, 2017 yılında neler planladıklarını, hangi projeleri  yaptık ve yapamadıklarımızı özetleyecek olursak,Yıl içerisinde 3 milyar liralık yatırım planlaması yapıldığını ve bunun yüzde 80'inin tamamlandığını vurgulayan Kılıç, En güzeli de yatırımların tamamı ihale edildiği yatırımlar oldu dedi.Kılıç,Çorum'un başarılı bir dönem geçirdiğini söyledi.

Çorum’un sanayi, turizm, ve kamu yatırımları ve özel teşebbüs yatırımlarında ilk 10’a girdiğini vurgulayan Kılıç, kentin gelişmişlik düzeyinin orta çizgiye yaklaştığını, söz konusu orta gelişmişlik düzeyinin mutlaka aşılması gerektiğini kaydetti.

Genel Yayın yönetmenimiz Elvan Şimşek Vali Kılıç'a Teknokent konusunda daha iyi bir çalışma performansı gösterilmesini gerektiğini bu konuda 2018 yılı içerisinde Teknokent konusunda nasıl bir çalışma sergileyeceksiniz sorusunu yönellti.

Vali Kılıç, böyle güzel bir soru için teşekkür ederim dedi. Teknokent'e yeni sanayicilerin AR-GE ofisi kurması için HİTÜ Rektörü Prof. dr. Reha Metin Alkan ile birlikte bir dizi görüşmeler yapacaklarını söyledi. Hitit Üniversitesi’nin önemli başarılara imza attığını, Kuzey Kampüs’te yapılaşmanın hızla ilerlediğini ve yer kalmadığını aktaran Kılıç, Güney Kampüs’te 467 dönüm alanda üniversiteye tahsisin yapıldığını kaydetti.

Ayrıca DSİ, karayolları, İl Özel İdaresi ve diğer bir çok alanda rekor sayılacak hizmetler gerçekleştirildi. Çorum'un sanayi, turizm, ve kamu yatırımları ve özel teşebbüs yatırımlarında ilk 10’a girdiğini düşünüyorum. Kentin gelişmişlik düzeyi orta çizgiye yaklaştı. Ancak bu düzeyin de mutlaka aşılması gerekiyor." dedi.

Kılıç, eğitim alanındaki yatırımlara da değinerek, "Bu yıl 25 okul ve 400 derslikli okul yatırımı planlamıştık. Çok şükür hepsinin ihalesini gerçekleştirdik. Kamulaştırma sorunu bulunan bazı okulların sorunları da çözüldükten sonra onların da inşasına başlanacak. 2018'in yaz aylarında okul inşaatlarının bitmesiyle tam gün eğitime geçmiş olacağız. Bu yatırımlar da hayırseverlerimizin de büyük katkısını aldık. Sanıyorum bu alanda Türkiye'nin önde gelen kentlerinden biriyiz." ifadesini kullandı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam