
Çorum Valiliğinden 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi ile ilgili olarak açıklama yapıldı.
1 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi ile ilgili olarak; 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un “Propaganda Serbestliği ve Süresi” başlıklı 49.maddesinde “Propaganda, oy verme gününden önceki onuncu günün sabahında başlar ve oy verme gününden önceki günün saat 18:00’inde sona erer” hükmü gereğince. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 19.12.2018 tarih ve 1119 sayılı kararının H) “İlan ve Reklam Yerleri” başlıklı (e) bendi ve C) “Seçim Büroları” başlıklı (d) bendine göre; Siyasi partilerin il ve ilçe binaları hariç olmak üzere, siyasi partilerin ve adayların seçim bürolarına, sabit ilan ve reklam yerlerine, siyasi parti aracı olarak kullanılan taşıtlara, vatandaşların konutlarına, iş yerlerine ve hususi araçlarına asılan, yapıştırılan (siyasi bayrak, afiş, Pankart ve poster vb.) ilan ve reklam malzemelerinin, 30 Mart 2019 Cumartesi günü saat 18:00’a kadar kaldırılması gerekmektedir.
Bununla birlikte;
1- 298 sayılı Kanun’un 79.maddesi ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 08.01.2019 tarihli ve 58 sayılı kararı gereğince, Oy verme günü olan 31 Mart 2019 Pazar günü sabah saat: 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar,
a) “Her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesi yasak olduğu”
b) “Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimsenin, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacağı”
2- “Oy verme günü, oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerlerinin kapalı kalacağına, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebileceği. Seçim yasaklarına ve yukarıdaki kurallara uyulmak şartıyla oy verme günü saat 18.00’den sonra düğün yapılabileceği hüküm altına alınmıştır. Ayrıca, 298 sayılı Seçim Kanunu’nun 82. Maddesi gereğince, sandık mahallinde cep telefonu ile oy kullanılması yasaktır. Aksi hareket edenler hakkında, 298 sayılı Kanuna muhalefetten yasal işlem yapılacaktır.
Basına ve Kamuoyuna duyurulur.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
Çorumlu İkizlerin İlginç Hikâyesi
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET