ÇORUM’UN YENİ BELEDİYE BİNASI AKŞEMSEDDİN CAMİ KARŞISINA YAPILACAK

ÇORUM 4 Kasım 2016 23:16
Videoyu Aç ÇORUM’UN YENİ BELEDİYE BİNASI AKŞEMSEDDİN CAMİ KARŞISINA YAPILACAK
A
a

Çorum Bediyesi’ne yeni yapılması planlanan hizmet binası, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. 2018 yılında tamamlanarak hizmete açılacak.

Belediye Meclisi’nin bugünkü toplantısında belediye hizmet binasının yapımı konusunda gerekli iş ve işlemleri yürütmek, İller Bankası’ndan kredi kullanmak için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye yetki verildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni binanın yapımına 2017 yılı ilkbahar aylarında başlayacaklarını ve 2018 yılı ortasında bitireceklerini söyleyerek, tüm belediye birimlerinin yeni hizmet binasında bulunacağını açıkladı. “Taş Bina” olarak da bilinen mevcut belediye binasının muhafaza edileceğini anlatan Külcü, “bu binayı ya ikinci bir hizmet binası, ya üst düzey yetkililerin ve konukların ağırlandığı bir bina, ya da müze olarak değerlendireceğiz” dedi. Külcü, yeni hizmet binasının Çorum’un 50 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek şekilde dizayn edildiğini kaydetti.

Çorum Belediyesi, yeni dönem projeleri arasında yer alan yeni hizmet binasının yeri ile ilgili sürdürdüğü anket çalışmasını geçtiğimiz yıl tamamlamıştı. Çorum halkı, yeni belediye hizmet binası yerinin Akşemseddin Camisi karşısında olmasını istedi. 4290 kişinin katıldığı ankette 2562 kişi yeni hizmet binasının Akşemsettin Cami karşısına yapılması yönünde görüş bildirdi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam