
TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 2019 yılı Mayıs ayı itibariyle Çorum’da toplam konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %31 ve bir önceki aya göre %17 oranında azalarak 431 adet oldu. Çorum’da 431 konut satışı ile Türkiye genelindeki toplam konut satışlarından %0,5’lik pay alarak 38’inci sırada yer aldı. Türkiye genelinde konut satışları 2019 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %31,3 oranında azalarak 82 252 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 15 895 konut satışı ve %19,3 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 8 240 konut satışı ve %10 pay ile Ankara, 5 091 konut satışı ve %6,2 pay ile Antalya izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 4 konut ile Ardahan, 10 konut ile Hakkari ve 26 konut ile Bayburt oldu.
ÇORUM’DAKİ İPOTEKLİ KONUT SATIŞI SAYISI 26 ADET OLDU
2019 yılı Mayıs ayında Çorum’da satılan konutların %6’sı ipotekli olarak satıldı ve ipotekli satış oranının en fazla olduğu iller sıralamasına göre 30’uncu sırada yer aldı. Çorum’da 2019 yılı Mayıs ayı itibariyle bir önceki yılın aynı ayına göre ipotekli satılan konut sayısı %87,6 oranında azaldı. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayma göre %85,8 oranında azalış göstererek 5 231 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %6,4 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 1 163 konut satışı ve %22,2 pay ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il %19 ile Eskişehir oldu.
2019 Mayıs ayında Çorum’da diğer satış türleri sonucunda 405 konut el değiştirdi
Çorum’da 2019 yılı Mayıs ayı itibariyle bir önceki yılın aynı ayına göre diğer satış türleri sonucunda el değiştiren konut sayısı %2,4 oranında azaldı. Aynı dönemde Çorum’da toplam konut satışları içindeki diğer konut satışı payı (%94) sıralamasına göre 52’inci sırada yer aldı. 2019 Mayıs ayında Çorum’da satılan konutların 255 adedi ilk defa satılırken, 206 konut ise ikinci el konut satışı ile el değiştirdi. TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Çorum’da toplam konut satışları içinde ilk satışların payı %52,2 iken; ikinci el satışlarının payı ise %47,8 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise konut satışları içinde ilk satışın payı %41,1, ikinci el satışlarının payı ise %58,9 oldu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET