Çorum’un kaderini değiştirecek yatırım!

ÇORUM 20 Aralık 2018 20:33
Videoyu Aç Çorum’un kaderini değiştirecek yatırım!
A
a

Volkswagen firmasının Türkiye’ye kurmayı planladığı fabrikanın Çorum’a kazandırılması için Çorum Haber Gazetesi tarafından büyük bir seferberlik başlatıldı.


Çorum Haber Gazetesi bir süreden beri, Volkswagen firmasının Türkiye’ye kurmayı planladığı fabrikanın Çorum’a kazandırılması için Çorum kamuoyunu harekete geçirmeye çalışıyor. “Çorum’u sevenlerin gazetesi” sloganıyla yayın yapan Çorum Haber’in bu kampanyasına kurumların ve halkın desteği giderek büyüyor. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Haber’in bu konudaki yayınlarını ilgiyle izlediğini ve otomotiv sanayiinin Çorum’un kaderini değiştireceği görüşüne bütünüyle katıldığını belirterek, kamunun, siyaset kurumunun ve sivil toplumun gücünü birleştirmek suretiyle Çorum’un bu talebinin Ankara’ya etkili bir biçimde iletilebileceğini söyledi.
ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Vali Mustafa Çiftçi, “Bu büyük yatırımın yerini belirleme konusunda son söz, elbette ki başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ankara’daki devlet büyüklerimizin. Ancak bizler, Çorum adına elimizden geleni sonuna kadar yapmalıyız ve bunu mutlaka yapacağız” dedi.

İLK KEZ AHLATÇI SÖYLEMİŞTİ
Çorum’un başarılı işadamlarından Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, bu konuyu ilk kez geçen yıl Çorum gündemine getirmişti. Ahlatçı, Volkswagen’in şu an Türkiye’de en çok araç satan firma olduğunu ve artık ülkemizde montaj hattını kurması gerektiğini dile getirerek, “Volkswagen şuan Türkiye’de montaj fabrikası kurmak için yer arıyor. Ben Volkswagen’e montaj fabrikasını Çorum’a kuralım dedim. Çorum bunun için en iyi yerdir. Bulunduğumuz ilin kıymetini bilelim. Tren yolu ve havaalanı da yapılacaktır” demişti.


5 BİN KİŞİ ÇALIŞTIRILACAK!
Alman Volkswagen (VW), Türkiye’de yaklaşık 5 bin kişilik istihdam sağlayacak fabrika yatırımı için kolları sıvadı. VW hem Almanya’daki üretim tesislerinde elektrikli modellerine yer açmak hem de Skoda’ya karşı artan talebe cevap verebilmek için söz konusu kararı aldı. Buna göre, VW yeni yatırımını grubun farklı markalarının da üretiminin yapılabileceği bir ‘çok markalı tesis’ şeklinde planlıyor. Bu kapsamda sorumluluk Skoda’ya devredilirken, Skoda CEO’su Bernhard Maier’in çalışmalara başladığı öğrenildi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam