Çorum'un inci sesi Hafız Sefa Kırcı Otoritelerden tam not almayı başardı

ÇORUM 16 Haziran 2017 03:56
Videoyu Aç Çorum'un inci sesi Hafız Sefa Kırcı Otoritelerden tam not almayı başardı
A
a

Video Haber İzle: E.Şimşek Haber/Çorum Akşemseddin Camii İmam Hatibi Hafız Sefa Kırçı, TRT 1’de ekrana gelen ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nda,Çorum'un incisi Hafız Sefa Kırcı hoca Otoritelerden tam not almayı başardı.


 
  • HAFIZ SEFA KIRÇI’DAN TRT’DE KURAN ZIYAFETİ

Akşemseddin Camii İmam Hatibi Hafız Sefa Kırçı, TRT 1’de ekrana gelen ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nda Çorum’u temsil etti.

İzleyenlerden tam not alan yarışmaya video kaydı ile başvuran Sefa Kırçı, seçmelerin ardından katıldığı yarışmada günün birincisi oldu. Haftanın finalinde 6. sırada yer alarak yarışmaya veda eden Kırçı, 3 tam altınla ödüllendirildi.

Yarışma boyunca Süleymaniye Camii İmam Hatibi Hafız Ekrem Nalbant’ın gözetiminde finale hazırlanan Kırçı, yarışmada Çorum’u temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

GÖNÜLLERDE TAHT KURAN YARIŞMA

“Türk televizyonculuk tarihinde bir ilk olan ‘Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’, izleyenlerin beğenisini kazandı.
TRT1’in Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek ekranlara getirdiği yarışma, özgün formatıyla Ramazan Ayı boyunca tüm İslam âlemi ile buluşacak. Her gün izleyenlere Kur’an ziyafeti yaşatan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışıyor. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde karşılaşıyor.

BÜYÜK FİNAL KADİR GECESİ'NDE

Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar Kadir Gecesi yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar. Yarışmacılar hafta finallerine ve büyük finale Selatin Cami (Osmanlı sultanlarının ve eşlerinin yaptırdığı camiler) imamları rehberliğinde hazırlanıyor.

BÜYÜK ÖDÜL 50 TAM ALTIN

Ramazan ayı boyunca seyircisine tilavet ziyafeti yaşatacak olan Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması aynı zamanda yarışmacılarına bol miktarda ödüller dağıtacak. Tüm katılımcılara 1 tam altın; gün birincilerine 3 tam altın; hafta birincilerine 5 tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın 3.’süne 10 tam altın, 2.’sine 20 tam altın ve 1.’sine ise 50 tam altın ödül verilecek. İslam âleminin sevinçle karşıladığı Ramazan ayında, böylesine anlamlı bir yarışmada Çorum’u temsil etmenin mutluluğunu yaşıyor, manevi ziyafete ortak olmak isteyen herkesi ekran başına davet ediyorum.”

Ramazan ayı boyunca her gün saat 23:30'da TRT 1'de yayınlanan ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nın tekrarının her gün TRT Diyanet'te yayınlandığı belirtildi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam