ÇORUM’UN GİRİŞİMCİ AİLE RUHU

4 Aralık 2014 10:33
Videoyu Aç ÇORUM’UN GİRİŞİMCİ  AİLE RUHU
A
a

Çorumlu Kemer Ustası Orhan Giray, Binevler’deki evinin zemin katına kurduğu atölyede ürettiği kemerleri, dünyanın dört bir yanına pazarlamayı başarmıştır. Uluslararası birçok firmaya lisanslı ürün üreten Orhan Giray, kemer üretiminin yanı sıra bu üretimde kullanılan makineleri de kendi imkanlarıyla üretti

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, girişimcilik ruhunu en iyi şekilde yansıtan Orhan Giray’ı atölyesinde ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Orhan Giray, ailesi ile birlikte çalıştırdığı kemer atölyesinde ürettiği kemerleri, ülkemizde ve dünyada kalitesini ispat etmiş birkaç markaya sattığını ifade etti.

El emeği ile işledikleri deri kemerlerin piyasada yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Giray, üretim safhasındaki teknoloji kullanımını daha da artırmayı planladığını belirtti. Kemerlere uyguladıkları el işçiliğini makineler aracılığıyla yapmayı tasarladığını ifade eden Giray, bununla ilgili kafasında birkaç proje olduğunu, ancak finansal desteğe ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.



TSO Başkanı Başaranhıncal da, önemli olanın proje ve fikir üretmek olduğunu, finansal sorunların çözümü için KOSGEB’in çeşitli desteklerinin olduğunu ifade tti. Kendisinin de KOSGEB Ar-Ge Değerlendirme Karar Kurulu’nda görev aldığını belirten Başaranhıncal, “Kemer üretiminde kullanılacak yeni bir makine geliştirirseniz, ya da ülkemizin bu konuda dışa bağımlılığını giderecek bir makine projesi gerçekleştirecek olursanız KOSGEB bunlara finansal destek sağlamaktadır” dedi.


Başaranhıncal, fikrin projeye dönüşmesi aşamasında Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destek vereceğini belirterek, Giray’a başarılı çalışmalarının devam etmesi temennisinde bulundu.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam