Çorum'un en donanımlı hastanesinde “Kızamık” alarmı yaşanıyor

ÇORUM 14 Mart 2019 10:19
Videoyu Aç Çorum'un en donanımlı hastanesinde  “Kızamık” alarmı yaşanıyor
A
a

Sondakika haber: Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan bir ihmalin ardından “Kızamık” alarmı yaşanıyor. Alınan bilgiye göre, Alaca ilçesinde 8 kişiye çok bulaşıcı hastalık olarak bilinen Kızamık teşhisi konuldu. Hastalar, tedavilerinin daha iyi koşullarda yapılması için Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk...


HASTANE’DE KIZAMIK ALARMI!


Çorum'un Alaca İlçesinden gelen hastalarla ilgili olarak Çorum’da ise skandal denilebilecek bir ihmal yaşandı. İddialara göre, burun ve boğaz içindeki salgılarda bulunan kızamık virüsüne karşı hiçbir önlem alınmadan hastalar hastanenin acil servis ambulans girişinden hastaneye alınıyor. Üzerlerinde hiçbir koruyucu tedbir olmayan hastalar, hastanenni bazı bölgelerinden geçiriliyor ve asansörlerine bildirilerek Enfeksiyon servisine çıkarılıyor. Ortaya çıkan bu ihmalin ardından hastane yönetimi harekete geçti. Hastanın hapşırması, öksürmesi sonucu da damlacıklar halinde etrafa yayılan mikrobun hastanede başta çalışan personele bulaşması endişesi yaşanıyor. Bundan dolayı da bütün hastane çalışanlarına aşılama yapılıyor.

Personellerden bir talimat yayınlanarak, kızamık vakasının bulaşıcı olması nedeniyle KKK aşısı yaptırması istendi. Hastanede, sağlık personelleri, memur ve temizlik çalışanları iki doz aşı yaptıracak. Aşı yaptırmaya personeller başlarken, ilk dozun 30 Mart’a kadar, ikinci doz aşıların da 30 Nisan’a kadar tamamlanması istendi. Yaşanan bu ihmalin boyutunun nerelere varacağı merak edilirken, hastane personelleri de virüsün kendilerine ve sonra da ailelerine bulaşmasından duydukları endişeden dolayı tedirginlik ve korku içerisinde görevlerini yapmaya çalışıyorlar.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam