Çorum SP'den Papa’nın tavrına tepki

1 Aralık 2014 21:15
Videoyu Aç Çorum SP'den  Papa’nın tavrına tepki
A
a

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından 'Güncel Meselelere Milli Bakış' adlı konferans düzenlendi.

Turgut Özal Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Saadet Partisi eski il başkanı ve Erbakan Vakfı Çorum İl Temsilcisi Mehmet Aşıla, Belediye Başkan Adayı Adnan Cıdık, Saadet Partisi Halkla İlişkiler Başkanı Abdullah Gökgöz ile çok sayıda partili katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, milli görüşçüler olarak kendilerine çok iş düştüğünü belirterek, "Mücadele ve azmin birer emsali olmamız gerektiği konusunda kanaat sahibiyiz. Ey milli görüşçüler, biz bu sıkışık ve zor zamanlarda, bu kıt imkanlarla memleketimize ahlak ve maneviyatın mührünü vuracağız" dedi.

Gazeteci Mustafa Yılmaz ise, "Namlusu İsrail'e dönük olmayan hiçbir hareket milli görüşe, İslam'a uygun değildir" dedi. Yılmaz, Papa Francesco'nun Türkiye'de çok iyi bir şekilde ağırlandığını, helikopterlerle kameramanlar tarafından takip edilerek televizyon kanallarında ve gazetelerde ziyarete geniş yer verildiğini, attığı her adımın dahi haber yapıldığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanı'nın yurt dışı ziyaretlerinde bir ülkenin havalimanında üzerinin aranmak istendiğini hatırlatan Yılmaz, kamuoyu tarafından Papa'nın Türkiye'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine geldiğinin bilindiğini, ancak bunun yanlış olduğunu, Papa'nın patrikler için geldiğini ifade etti.

Papa'nın İstanbul'un adını dahi ağzına almadığını belirten Yılmaz, "Türkiye'ye gelirken İstanbul'a gidiyorum demedi. Konstantinopolis'e gidiyorum dedi. Milli bakış bu. Papa İstanbul'a geliyor, hürmetle karşılanıyor ancak İstanbul'un adını söylemiyor. Biz misafire karşı değiliz, misafirin haddini aşanına karşıyız. Biz Osmanlı'nın evlatlarıyız, devamıyız. Osmanlı'dan 44 devlet çıktı. Şam, Bağdat eyaletimiz vardı. Biz küçülüyoruz, Osmanlı'dan kopan parçalar büyüyor. Parçaların hepsi küçülürken büyüyen tek bir ülke var, o da İsrail. İslam ülkelerine satılan silah 22 milyar dolar. Bu silahlarla Suriye'de, Irak'ta Müslümanlar öldürülüyor. Bu cinayetten ise Amerika ve İsrail kazanıyor. Ne kadar çok kargaşa olursa İsrail o kadar rahat ediyor. Namlusu İsrail'e dönük olmayan hareket, ABD'nin işidir." Diye konuştu.

 

Kaynak : Çorum Hakimiyet Gazetesi

Kaynak : Çorumhakimiyet gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam