ÇORUM OKUYAN BİR İL OLDU

Kültür Sanat 25 Aralık 2017 06:14
Videoyu Aç ÇORUM OKUYAN BİR İL OLDU
A
a

ÇORUM’UN GÖZDE OKULLARINDAN DR.SADIK AHMET’TE GÖRÜLMEMİŞ KİTAP OKUMA SEVGİSİ

Okulun Türkçe öğretmeni aynı zamanda Hayal-et Proje koordinatörü Emrah KANLIKAMA dört yıldan beri yürüttüğü proje kapsamında okulda düzenlediği müzakerelere bir yenisini daha ekledi. Türkiye’nin değişik illerinde kurulan okuma gruplarıyla sekiz bin kitabın okunmasını hedeflendi.Beş bini aşkın öğrenci dört yüzü aşkın okuma grubunda kitaplarını okumaktadırlar.projede okuyan bir ülke olmak amaçlanmıştır.

Dünya Klasiklerinden Don Kişot adlı eserin21.12.2017 tarihinde müzakeresi yapıldı. Okul okuma grubu ile veliler öğretmenle ve davetlilerle bir araya geldiler.Yoğun katılımın olduğu müzekerede Davetliler arasında Türk Dili ve Edebiyat derneği başkanı aynı zamanda Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan CANDAN, Hitit üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof.Dr. Mevlüt UYANIK , Doç.Dr Aygün AKYOL ve Çorum MEM Arge ekibide vardı. Davetliler çocuklara hitaben yaptıkları konuşmalarda kitap faydaları üzerinde durdular.

Çocuklarla sohbet ettiler.Turhan CANDAN öğrencilere hediyeler verdi.Okul Müdürü Muharrem OLUKÇU yaptığı konuşmasında geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin Ulu önderimizin koyduğu Çağdaş medeniyetler seviyesine okuyarak gelineceğini söyledi.Özellikle son dönemlerde iletişim araçlarının yaygınlaşmasıyla çocukların tablet ve cep telefonlarına yöneldiklerini ,kitaba ilgi göstermedikleri , okumaya rağbetin azaldığı bu dönemde öğretmenlerin yaptığı çalışmalarla kitap okuma sevgisinin arttığını belirtti bundan dolayı okul öğretmenlerine teşekkür etti. Kitabı okumaktan öte çocukların kitabı yaşadıklarını belirtti. Dünya Klasiklerinden Seçilen Don Kişot karakteri sadece okunarak geçilmedi. Öğrenciler Türkçe öğretmenleriyle tiyatro ,müzik öğretmenleriyle müzikaller hazırladı .Resim derslerinde konuyla ilgili Resimler yaptı. Teknoloji Tasarım Derslerinde maketler hazırlandı. İzleyiciler keyifli bir sunum izlediler.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam