Çorum Müzesi Hitit Tarihinin En iyi Müzesi

ÇORUM 17 Mayıs 2018 14:28
Videoyu Aç Çorum Müzesi  Hitit Tarihinin En iyi Müzesi
A
a

18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü'de Çorum Müzesi gece saatlerine kadar açık kalacak.Çorum İl Kültür Turizm Müdürlüğünce, “18 Mayıs Müzeler Günü” kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan müzede yatılı eğitim projesiyle 7 yıl geride bırakılırken, binden fazla öğrenci bu süre içinde tarihle yatıp tarihle kalkmıştı...

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 18 Mayıs Müzeler Günü'nde Türkiye'nin birçok yerinde müzeler gece saatlerine kadar açık olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye en erken dönemlerden günümüze değin bu topraklarda var olan sayısız uygarlıkla yoğrulmuş binlerce yıllık tarihin ana vatanıdır. Müzelerimiz bu tarihin kültürel hafızasını nesilden nesile aktaran en önemli kurumlardır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kurtulmuş, mesajında Türkiye’nin en erken dönemlerden günümüze değin bu topraklarda var olan sayısız uygarlıkla yoğrulmuş binlerce yıllık tarihin ana vatanı olduğunu, müzelerin de bu tarihin kültürel hafızasını nesilden nesile aktaran en önemli kurumlar olduğunu vurguladı. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 198 müze, 125 türbe ve 139 ören yeri ve yine Bakanlık denetiminde faaliyet gösteren 240 özel müzenin gelişim sürecini hızlandırmak ve modern sunum teknikleri kullanılarak yeniden düzenlenmek üzere bakım, onarım ve teşhir-tanzim işlemlerinin sürdüğünü aktaran Bakan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye en erken dönemlerden günümüze değin bu topraklarda var olan sayısız uygarlıkla yoğrulmuş binlerce yıllık tarihin ana vatanıdır. Müzelerimiz bu tarihin kültürel hafızasını nesilden nesile aktaran en önemli kurumlardır. Bakanlığımızca çağdaş müzecilik hizmetini sunmak üzere tasarlanan ve yaşayan müze tanımına uygun yeni müzelerin inşası için de çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Gün vesilesiyle bu topraklara ait kültür varlıklarının evlerine dönmesi için uluslararası hukuk ve diplomasi çerçevesinde her türlü gayreti göstereceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Çabamız yalnızca ülkemiz adına değil, dünya geleceği adınadır. Bu topraklardaki dünya mirasının korunması ve sağlıklı şekilde geleceğe taşınmasında ülkemize ve tüm insanlığa hizmette bulunan müze çalışanlarının ve bu alanda emeği geçen herkesin 'Müzeler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kültür varlıklarının tanıtılması, eserlerin korunması ve sağlıklı şekilde gelecek kuşaklara aktarılabilmesi konusunda bilinçli bir kamuoyu oluşturulması amacıyla her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası, bu yıl da dopdolu geçecek. Konferansların, müze gezilerinin, atölye çalışmalarının düzenleneceği haftada ayrıca 18 Mayıs Cuma günü ‘Müzeler Gecesi’ etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinlikle birçok müze gece saat 23.00’e kadar açık olacak ve normal kapanış saati sonrasında da ücretsiz gezilebilecek.

Müzeler Gecesi etkinliğinin gerçekleştirileceği 39 müze arasında Çorum da yer alıyor.

Müzeler Günü Programı Belli Oldu

Çorum İl Kültür Turizm Müdürlüğünce, “18 Mayıs Müzeler Günü” kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Dünya Kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslar arası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından “18 Mayıs Müzeler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda, Çorum İl Kültür Turizm Müdürlüğünce 18 Mayıs 2017 Müzeler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Müzeler Günü bu yıl 16-20 Mayıs 2017 tarihleri arasında kutlanacak, gün ile ilgili kutlama programı ise Müze Müdürlüğü Konferans Salonu, Teşhir Salonu ve Eğitim Atölyesinde yapılacaktır.

18 Mayıs 2017 Müzeler Günü Kutlama programı aşağıya çıkarılmıştır.

KUTLAMA FAALİYETLERİ:

BÖLÜMLER:
I- Tanıtım Çalışmaları
II- Hafta ile ilgili Kutlama Etkinlikleri
III- Yetki ve Sorumluluklar

I-TANITIM ÇALIŞMALARI:

1- Müzeler Günü nedeniyle okulların, ana caddeler ile vitrinlerin Kültür Varlıkları ve Müzeleri konu alan afiş ve pankartlarla süslenmesi.
2- Müzeler Günü kutlama etkinliklerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kurumsal portalında yayınlanması.
3- Bakanlığımız izni ile 18 Mayıs 2017 Perşembe günü 19.00-23.00 saatleri arası Çorum Müzesinin ücretsiz olarak ziyarete açık tutulması.

II-KUTLAMA ETKİNLİKLERİ:

1- Yerel basın ve yayın organlarından 18 Mayıs Müzeler Günü’nün ve 12. Avrupa Müzeler Gecesi’nin duyurulması.
2- Müzeler Gününün kutlama programı 16-20 Mayıs tarihleri arasında Çorum Müzesi Konferans Salonu, Teşhir Salonu ve Eğitim Atölyesinde yapılacaktır.

Kutlama Programına:
-Kurum ve Kuruluşların yönetici ve temsilcileri
-Basın Mensupları
-Halkımız katılacaktır.

Program
a- 16 Mayıs 2017 Salı Günü Günü saat: 14.00’de Müzemiz Müdürlüğü Konferans Salonunda Yrd. Doç. Dr. Özlem SİR GAVAZ ‘ın ‘’İyilik ve Kadın Teması ile Hititler’’ konulu konuşması
b- 16 Mayıs 2017 Salı Günü saat: 14.30’da Müzemiz Müdürlüğü Eğitim Atölyesinde Canan ALİMDAR’ın atölye çalışması
c- 17 Mayıs 2017 Çarşamba Günü saat: 16.00‘da AHL Parkta Canan ALİMDAR’ın atölye çalışması
d- 18 Mayıs 2017 Perşembe Günü saat: 14.00’de
– Canan ALİMDAR ‘’NİNDA Takı Sergisi’’ Çorum Müzesi Geçici Sergi Salonu
– Alev BURHANOĞLU ‘’ Minyatür Sergisi’’ Çorum Müzesi Teşhir Salonu 1. Kat
– BİLSEM (Çorum Bilim Sanat Merkezi) ‘’Sembollerle Anadolu Medeniyetleri
Sergisi’’ Çorum Müzesi Teşhir Salonu 3-4 Kat
– Müzik Dinletisi- Kokteyl Müze Bahçesi
e- 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat: 15.00’de Müzemiz Müdürlüğü Konferans
Salonunda Osman Taşçı Klasik Gitar Kulübü ‘’ Klasik Gitar Koseri’’
III-YETKİ VE SORUMLULUKLAR:

1- Bu programın uygulanmasında komite adına Müze Müdürlüğü yetkili kılınmıştır.
2- Görev dağılımı ve genel organizasyon Müze Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
Bu program ilgililer için görev, halkımız için davetiye niteliğindedir.


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam