Çorum İskilip'te korkutan deprem

ÇORUM 2 Kasım 2016 15:46
Videoyu Aç Çorum İskilip'te korkutan deprem
A
a

Çorum’un İskilip ilçesinde 4.0 ,4.7,2.4,2.4 şiddetinde dört deprem meydana geldi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden edinilen bilgiye göre, orta şiddetteki her iki depremin merkez üssünün İskilip ilçesi olduğu öğrenildi.

İKİNCİ DEPREM

Saat 14.57’de kaydedilen depremin büyüklüğü 4.7 olarak ölçülürken, 5 dakika sonra meydana gelen deprem 4.0 olarak ölçüldü.

Her iki depremin yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

Deprem, civar ilçelerden de hissedilirken paniğe neden oldu.



Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 14.57'de merkez üssü İskilip olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,21 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.
Çorum Vali Vekili Adem Saçan, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 14.57'de merkez üssü İskilip olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini anımsatarak, ilk depremin ardından 30 dakika içerisinde 3 sarsıntı daha kaydedildiğini bildirdi.

Merkez üssü ilçeye bağlı Ahlatçık köyü olan depremin ilçe merkezinin yanı sıra çevre ilçelerden de hissedildiğini belirten Saçan, "Şu ana kadar kaymakamlık, jandarma, emniyet ve AFAD'tan aldığımız bilgiye göre çok şükür herhangi bir can ve mal kaybı yok. Ancak her ihtimale karşı köylerimizde bir araştırma yapıyoruz. Yıkılan evler ya da telef olan hayvanlar var mı diye ekipler inceleme yapıyor." ifadesini kullandı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam