Çorum İl Özel İdaresi araç parkurunu güçlendirmeye devam ediyor.

ÇORUM 16 Mart 2016 17:47
Videoyu Aç Çorum İl Özel İdaresi araç parkurunu güçlendirmeye devam ediyor.
A
a

4 milyon 800 bin TL değerindeki 22 adet araç daha dün düzenlenen törenle hizmete sunuldu. İl Özel İdaresi’nde gerçekleşen törene AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, bazı İl Genel Meclis üyeleri ve İl Özel İdare çalışanları katıldı.

.

Özel İdare’ye 22 yeni araç



Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Vali Yardımcısı Adem Saçan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Salim Uslu birer konuşma yaptı.

‘ARAÇLARIN DEĞERİ 4 MİLYON 800 BİN TL’

Araçların değerinin 4 milyon 800 bin TL olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekteri Ömer Arslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Araçlarımızın toplam değeri 4 milyon 800 bin TL’dir. Araçlarımızın 4 tanesi çöp aracı. Çöp araçlarını kısır alandaki çöp toplama projemizde büyük köylerimizde çöp toplama işini yapmak üzere ilçe belediyelerimize vereceğiz. Kısır alanda çöp toplama projemizin ikinci büyük hamlesini uygulamaya koymuş olacağız. Diğer araçlarda Özel İdare işlerinin daha hızlı ve verimli yapılması konusunda gayretimizi artıracak maliyetlerde düşecektir.”

Çorum için çalışmaya devam edeceklerini ve İl Genel Meclisi olarak üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, “İl Genel Meclisi olacak Çorum’a yapılacak her türlü katkı ve hizmetle ilgili ne karar alınması gerekiyorsa bu kararları almaya hazırız. 2016 programımız hazırdır. Hep beraber yine Çorum için çalışacağız ve İl Genel Meclisi olarak üzerimize düşen görevi yapacağız.” dedi.

Vali Yardımcısı Adem Saçan’da programda kısa bir konuşma yaparak yeni araçların hayırlı olmasını diledi.

‘SONUNA KADAR TERÖRLE MÜCADELE EDECEĞİZ’

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, terörle sonuna kadar mücadele edileceğini vurgulayan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Zor süreçlerden geçiyoruz. Terörün, dili, ırkı, rengi olmaz. Birlik ve beraberliğimizi kaybetmemeliyiz. Biz sonuna kadar terörle mücadele edeceğiz. Silopi, Sur, İdil’de terörün kökü kazınmışsa, diğer illerde de kazınacaktır.” diye konuştu.

‘TERÖRÜN HİZMETLERİ AKSATMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, 2015 yılında köylerin, 93.5 milyon değerinde hizmet aldığını dile getirerek, “2016 yılında da 409 projeyle 47.8 milyonluk bir yatırımla köylerimize yeni hizmetleri sunacağız.” dedi.

Hizmetlerin artarak devam edeceğini de söyleyen Uslu, konuşmasına şöyle devam etti: “2015 yatırım programında köylerimiz, yaklaşık 93.5 milyon değerinde 1220 projeyle yeni hizmetler aldı. 2016 yılında da 409 projeyle 47.8 milyonluk bir yatırımla köylerimize yeni hizmetleri sunacağız. Bizim görevimiz sadece Özel İdare imkânlarının en rasyonel şekilde gerçekleşmesine katkı sağlamak, ihtiyaç duyulan ek ödemeleri temin edip göndermek. Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan’ın ve İl Genel Meclisi üyelerimizin çalışmalarıyla güzel hizmetler yapılıyor. Bu hizmetler artarak devam edecek. Bunları gerçekleştirebileceğiz telaşsız ortamlara ihtiyacımız var. Terör, bizim telaşımızı artırıyor. Terör ve terörizmden korkmuyoruz. Terörün moralimizi bozmasına ve hizmetleri aksatmasına izin vermeyeceğiz.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hizmete sunulan araçların anahtarlarını teslim etti.

Yeni alınan araçlar arasında 1 adet yama silindir, 1 adet distribütör, 5 adet pick-up, 1 adet kamyonet, 4 adet çöp kamyonu, 7 adet damperli kamyon, 1 adet binek araç ve 2 adet de greyder yer aldı.

Toplamda araç sayısını 221’e çıkaracak olan Özel İdare, alımı yapılanlarla birlikte araç filosunun yüzde 12’sini yenilemiş oldu. Yetkililer, makine parkındaki araçların %38’inin 0-5, %16’sının 6-12, %20’sinin 11-15, %26’sının 15 yaş üzeri olduğu belirtildi.

Kaynak : Çorum Hakikmiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam