Çorum İl Genel Meclisi üyeleri Orhan Sarı’nın görevden alınmasını talep ettiler

ÇORUM 11 Mayıs 2022 23:21
Videoyu Aç  Çorum İl Genel Meclisi üyeleri  Orhan Sarı’nın görevden alınmasını talep ettiler
A
a

Çorum İl Genel Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında bazı meclis üyeleri Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın görevden alınmasını talep ettiler...

ÇORUM İL GENEL MECLİS'İNİN...
BÖYLE BİR YETKİSİ VAR MI?

- Çorum Ak Parti ve MHP İl Genel Meclisi üyeleri bir türlü karar veremediler....
- Çorum İl Genel Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında bazı meclis üyeleri Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın görevden alınmasını talep ettiler...
TARTIŞMA TIBBİ AROMATİK
FİDE ÜRETİM TESİSİNİN
ZARAR ETMESİ....

- Çorum’un Dodurga ilçesinde bulunan bölgenin ilk ve en büyük Tıbbi Aromatik Fide Üretim Tesisi, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın isteği ve büyük kâr edileceği şeklindeki açıklamasıyla kuruma devredildi. İl Genel Meclisi bütçesinden de tesise kaynak sağlandı. Ancak tesis 343 bin lira zarar etti.
ÇORUM İL GENEL MECLİS ÜYELERİ
TEPKİ GÖSTERDİ!...

Gelişmeler üzerine İl Genel Meclisi’nde konu tartışmaya açıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’yı liyakatsizlik ve devleti zarara uğratmakla suçlayan bazı il genel meclisi üyeleri, görevden alınmasını talep etti.
İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Fehmi Yağlı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün beklenen başarıyı sağlamamasının tek nedenini pandemi olarak gösterdiğini söyledi.
İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş ise, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü kastederek, 1 milyon lira kâr taahhüt edenlerin pandeminin arkasına sığınamayacağını ifade etti. Bektaş, kurumun neden olduğu 343 bin lira zararın bir vebal olduğunu belirterek, Sarı’nın 5 aydır meclise gelmeyerek bilgi vermemesini eleştirdi.
İl Genel Meclisi Üyesi Abdurrahman Karagöz, büyük bir tesisten daha fazla kâr elde edilmesi gerekirken, 45 bin lira gibi cüzi bir miktara kiraya verilmesine tepki gösterdi.
MHP Grup Başkan Vekili Sadık Aşık da, ortada büyük bir vebal olduğunu, devleti zarara uğratan bürokratın hala görevinin başında bulunduğunu, bunun hesabının sorulması gerektiğini savundu.



#Çorum
#hitittvnet
Hitit Web TV
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam