Çorum İL Afet Risk Azaltma Planı Hazır!

ÇORUM 20 Şubat 2023 14:11
Videoyu Aç Çorum İL Afet Risk Azaltma Planı Hazır!
A
a

​ TC Çorum Valiliği, İ R A P Bu Plan AFAD Planlama ve Risk Azaltma dairesi tarafından oluşturulmuş olan İRAP Hazırlama Kılavuzu doğrultusunda hazırlanmıştır...

🇹🇷

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi , Koordinasyonu tarafından hazırlanan İRAP programı 2021 yılında hazırlandı...
Vali Çiftçi, Afetler, ülkeleri ve toplumları etkileyen en önemli sorunlardan birisidir. Toplumun bütün kesimleri, her an karşı karşıya kalabilecekleri bu büyük riske karşı birlikte tedbir almak ve bu riskin ortaya çıkarabileceği sonuçlarla birlikte mücadele etmek zorundadır. Günümüz modern afet yönetimi anlayışı, sadece olayın yaşandığı süreci değil, afetin öncesi ve sonrasını da kapsamaktadır. Risk analizleri, kurtarma, olay sonrası iyileştirme ve normalleşme faaliyetleri afet yönetiminin bileşenleri haline gelmiştir.

Afet ve acil durumların sebep olduğu zararların önlenmesi için tehlike ve risklerin önceden tespiti, meydana gelebilecek zararları önleyecek veya en aza indirecek önlemlerin afet vuku bulmadan alınması, etkin müdahale ve koordinasyonun gerekli olduğu kadar toplumun afet ve acil durumlar hakkında farkında ve hazır olması da büyük önem arz etmektedir. Risk azaltma, afetlere müdahale edilmesi ve iyileştirme çalışmaları yapılmasından daha az maliyetli olmasının yanı sıra, can ve mal kaybını engellemede daha etkili bir yöntemdir. 15/07/2018 tarihli ve 30479 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 52. maddesinin ikinci fıkrası ve 11. Kalkınma Planı’nın Afet Yönetimi bölümü 722/1 paragrafı uyarınca; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Koordinasyonunda, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversite ve özel sektör temsilcilerinin çalışmalarda aktif yer alarak “Afet risklerinin belirlenmesi ve her türlü tedbirin topyekûn alınarak, risklerin önlenmesi ve azaltılması için afetler olmadan hayata geçirilmesi gerekenleri süreç dâhilinde belirleyen, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan Çorum İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) hazırlanmıştır.

Plan hazırlık süresince katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim ifadesini kullandı.
İRAP PLANININ TAMAMI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ!
https://corum.afad.gov.tr/kurumlar/corum.afad/Haberler/2022/nisan/Corum_I%CC%87RAP_SON.pdf







@ValiMustafaCftc

@corumvaliligi
#hitittvnet #çorum
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam