Çorum Hak-İş -Hizmet-İş Sendikasının Emek ve Adalet talebi

ÇORUM 23 Haziran 2019 06:44
Videoyu Aç Çorum Hak-İş -Hizmet-İş Sendikasının Emek ve Adalet talebi
A
a

Hak-İş ve Hizmet - İş Çorum Şubesi üyeleri Bolu Belediyesinden işten çıkarılan işçilerle Cumartesi günü "Emek ve Adalet Yürüyüşü"nün 12. gününde CHP Genel Merkezi önünde düzenlenen mitinge katıldı...


ÇORUM EMEK VE ADALET” TALEBİNİ 
CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE HAYKIRDI..
.

Hiç kimsenin işiyle oynamayacağız” diyen CHP’nin kazandığı belediyelerde çalışıyor olup işinden atılan binlerce işçi CHP Genel Merkezi önünde CHP’yi protesto etti.Hak-İş ve Hizmet -İş Çorum şube başkanı Mustafa Köroğlu,Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın başkanlığında Sendikamız tarafından gerçekleştirilen ve 12 gün süren yürüyüşün son etabına, Bolu Belediyesi’nde işten çıkarılan 97 işçi ve aileleri ile CHP’li diğer belediyelerde işten çıkarılan işçiler, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Özdemir, Celal Yıldız, Mehmet Keskin, Genel Sekreterimiz Ali Rıza Yılmaz, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile binlerce HAK-İŞ’li emekçilerle birlikte katıldık ifadelerini kullandı.

Mustafa Köroğlu,
HİZMET-İŞ mağdur işcilerle birlikte, Çorum Şubesi üyeleri,Yaklaşık üç kilometre süren yürüyüş, CHP Genel Merkezi önünde tamamladık.Bu isyanımız Bolu belediyesinde başlayarak CHP Genel Merkezi önünde haklı taleplerimizi dile getirdik, bu zihniyetin vurdumduymazlığı ve ikiyüzlülüğü karşısında arkadaşlarımız haklarını aramaya, emekleri uğruna mücadele vermeye devam etmişlerdir ifadelerini kullanan şube başkanı Köroğlu,Genel Başkanımız Mahmut Arslan'la,birlikte CHP Genel Merkezi önünde binlerce insana “Selam Olsun Hakları ve Emeği İçin Yollara Düşenlere” Zalimlere, emek düşmanlarına karşı yürüyenlere selam olsun. Selam olsun bu yağmurda ıslananlara diye seslendik.

Mustafa Köroğlu,“Duvardan Ses Var, CHP’den Ses Yok”Sesimizi duyurmak istedik. HAK-İŞ ve sendikalarımız bir işçi örgütüdür. Hiçbir siyasal parti ile herhangi bir hesabımız olamaz. Biz siyasal partilerin rakibi değiliz, iktidarın alternatifi değiliz, biz sendikacıyız. Haklarımız için varız, emeğimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz için varız. Bizim varlık nedenimiz bu. CHP’li yetkilileri uyardık dedik ki bizim işimizi elimizden almayın. Bizim işimizi geri verin. Arkadaşlarımız işlerine dönsünler dedi.

Mustafa Köroğlu, “Kılıçdaroğlu Çağırdı, Biz de Geldik”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hiçbir işçiyi atmayacağına dair noterden verdiği taahhütnameyi hatırlatan Arslan, “Sayın Özcan’a sözünü hatırlattık. Arkadaşlarımız size inanmamış siz de noterden taahhütname vermişsiniz. Yapmayın, verdiğiniz sözü unutmayın. Dün dündür, bugün bugündür demeyin sözünüzü yerine getirin. Arkadaşlarımızı işe alın demiştik. Sayın Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözü yerine getirmesini istiyoruz. Eğer bir sorun yaşarsanız, bir sıkıntınız olursa bana gelin beni bulun dedi. Namus sözü verdi. Sayın Kılıçdaroğlu çağırdı biz de geldik ve bugün buradayız.
 Lütfen sözünüzün arkasında durun, arkadaşlarımız işlerine geri dönsünler dedi. Köroğlu, Çorum'dan mitinge katılan HAK-İŞ ve HİMET-İŞ üyelerine teşekkür etti. Ankara'dan yaşadıkları karınlarını doyurdukları memleketi Çorum'a dönüş yapana üyelerine hayırlı yolculuklar dileğinde bulundu.





 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam