Çorum'da Veliler YKS'nın heyecanı yaşadılar

ÇORUM 27 Haziran 2020 11:06
Videoyu Aç Çorum'da Veliler YKS'nın heyecanı yaşadılar
ÇORUM'DA 15 755 ÖĞRENCİ TER DÖKTÜ!..
A
a

Çorum'da sabah Saat 10.15’te başlayan YKS sınavına Anne ve Babalar çocuklarının yanında eşlik ederek o heyecanı birlikte yaşadılar. YKS sınavı 165 dakika sürecek. Koronavirüs nedeniyle öğrenciler sınav merkezlerine sosyal mesafeye uyularak, tek tek içeri alındığı gözlendi.


Bugün yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı, saat 10.15'de başladı. Saat 15.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek.

Çorum Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesinde sınava giren Öğrenciler ve görevliler dışında okul bahçelerine kimse alınmazken, velilerin öğrencilerden daha heyecanlı olduğu gözlemlendi. Öğrenciler sıanvda ter dökerken, veliler de çocuklarının başarısı için dışarda dua ettiler.YKS'nin her oturumunda, koronavirüs önlemleri çerçevesinde adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan verildi. İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanında getirdi.

YKS'da  baraj puanı ise 170’e düşürüldü. Öğrenciler, Türkçe testinde 40, tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak sosyal bilimler testinde toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 olmak üzere fen bilimleri testinde de 20 soruyu cevaplayacak. Yarın öğrenciler AYT sınavına girecek. Sınav dolayısıyla yarın saat 18.30’a kadar sokağa çıkma yasağı olacak.


YKS sonuçları 28 Temmuz Salı günü açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve yamobil uygulamasından öğrenebilecekler.

ÇORUM'DA 15 755 ÖĞRENCİ TER DÖKTÜ!
Sondakika haber: Çorum'da YKS sona erdi.

ÇORUM'DA YKS GÖRÜNTÜLERİ !..
Çorum'da Veliler YKS'nın heyecanı yaşadılar.
Hayat bir sınav. Veliler Öğrencilerden daha çok heyecanlıydı.
İlimizde;27 Haziran 2020 tarihinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi’ne 57 binada toplam 15755 aday girmiştir.

28 Haziran 2020 tarihinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testi’ne 41 binada toplam 11774 aday girecektir.

28 Haziran 2020 tarihinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yabancı Dil Testi’ne ise 7 binada toplam 614 aday girecektir.








 
ÇORUM'DA 15 755 ÖĞRENCİ TER DÖKTÜ!..
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam