ÇORUM'DA TURİZM HEDEFİ 1 MİLYON TURİST

ÇORUM 13 Mayıs 2017 18:55
Videoyu Aç ÇORUM'DA TURİZM HEDEFİ 1 MİLYON TURİST
A
a

Çorum Valiliği’ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, “Hititler’in başkenti, Anadolu medeniyetleri ve Türk İslam medeniyetinin en önemli destinasyonlarından biri olan Çorum’a önce 500 bin, daha sonra 1-2 milyon turistin gelmesini hedefliyoruz” dedi.

.

Çorum’un Türkiye ve dünyada daha fazla tanınmasını amaçladıklarını vurgulayan Hüseyin Yayman, kentin Hititler’e başkentlik yapmasını, kültürel ve sanatsal değerlerini, tarihi ve inanç merkezi olmasını öne çıkarmaya çalışacaklarını söyledi.

Dünyanın merkezi Çorum’u galaksinin de merkezi olarak nitelendiren Bakan Yardımcısı Yayman, öğrencilik yıllarında ziyaret ettiği şehrin gelişim yolunda önemli mesafe kat ettiğini ifade etti.

Turizm değerleri bakımından önemli bir potansiyele sahip olan Çorum’a gelen turist sayısının bugünkü haliyle istenilen düzeyde olmadığına işaret eden Yayman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘SÖZ KONUSU ÇORUM’SA GERİSİ TEFERRUAT’

“Türk ve dünya turizminin hak ettiği yeri alamamış illerinden biri Çorum. Hep birlikte, ‘Söz konusu Çorum ise gerisi teferruattır’ anlayışıyla Çorum'un kültür, sanat, turizm, tarih şehri olması bağlamında Bakanlık olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Artık turizmde insanlar deniz, kum ve güneşin değil bir hikayenin peşine düşüyor. Yani Kadeş Antlaşması'nın yapıldığı, Hitit ve Mısır kralları arasındaki anlaşmanın imzalandığı yere gitmek, o havayı teneffüs etmek, oradaki ağacın altında oturmak, ufka doğru bakmak, 'Burada Mısır ve Hitit orduları nasıl savaştı, bu savaş arabaları hangi cepheden geldi', bunu hayal edip o anı yaşamak istiyorlar. İnsanlar artık endüstriyel turizm dediğimiz deniz, kum, güneşe alternatif arıyor.

Çorum'a en iyi zamanlarda 150 bin turist geliyor. Hedefimiz Hititlerin başkenti, Anadolu medeniyetinin, Türk İslam medeniyetinin en önemli destinasyonlarından biri olan Çorum'a önce 500 bin, daha sonra 1 milyon, 2 milyon turistin gelmesi. Cumhurbaşkanımız bize bir hedef gösterdi. Cumhuriyetimizin 100. yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir. Bunu gerçekleştirebilmemiz için öncelikle Çorum'a 500 bin turisti getirmemiz lazım. İşte Türkiye'ye o zaman inşallah 50 milyon turist gelebilir.”

KILIÇ: ‘ÇORUM TURİZMİNİN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ’

Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ı kabulünde konuşan Vali Necmeddin Kılıç, “Çorum’un önümüzdeki 5 yılını planlıyoruz” dedi.

Vali Kılıç, hazırladıkları stratejik plan ve yürüttükleri çalışmalar dahilinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman’ı Çorum’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kültür ve turizmin geliştirilmesi için yaptıkları çalışmalardan bahseden Necmeddin Kılıç, “Çorum'un 2018-2023 dönemini kapsayacak stratejik plan hazırlıyoruz. Bu planın kültür ve turizm bölümünde 2023'e kadar Çorum'un ulaşması gereken hedefler neler, bu hedeflere nasıl ulaşacağımıza dair bir çalışmamız var. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmaları milletvekillerimiz, Belediyemiz, üniversitemiz ve STK’larla paylaşıyoruz” diye konuştu.

USLU: ‘KİMSEYE FAYDASI OLMAZ’

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Birlik ve beraberlik içinde, takım ruhuyla Çorum için çalışıyoruz” dedi.

Çorum’u temsil eden 4 milletvekili olarak büyük bir uyum içinde olduklarını anlatan Salim Uslu, ortaya koydukları birlikteliğin birilerini rahatsız ettiğini söyledi.

“Başarılarımız tüm bu ekibe ait, başarısızlıklar ise şahsımıza” diyen Uslu, “Kimse bu güzel fotoğrafa ilişkin bizi töhmet altında bırakacak yorumlar yapmasın. Gezi Parkı olayları sırasında Çorum hassas bir nokta olmasına rağmen ses çıkmadı. Daha sonra 15 Temmuz’da tüm siyasi partiler birlikte halka seslendik. Ve şimdi hep birlikte hareket ediyoruz. Kimse Çorum’un yarasını kaşımasın. Kimse Çorum’u bizden daha fazla sevdiklerini ima ederek bize hedef göstermesin. Bize katkı verin, başlamış bir mücadele ve konulmuş ortak hedeflerimiz var. Bu hedeflere kısa yoldan ulaşmak için kamuoyu desteğine ihtiyacımız var. Çok şükür herkesin aklı kendisine yetiyor, becerisi olan işini götürüyor. Ahenkli, uyumlu bir ekip oluşturduk. Kimse bu ekip ruhunun önünü kesmeye çalışmasın, bunun kimseye faydası olmaz” diye konuştu.

CEYLAN: ‘ÇORUM’A GÜZEL BİR KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ’

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Kültür Merkezi ihtiyacının Çorum’un kanayan yarası olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman’ın ziyaretiyle birlikte bu hususta somut bir adım atıldığını anlatan Ahmet Sami Ceylan, “Bakan Yardımcımız vesile olacak, içinde 1.000 ve 500 kişilik konferans ve tiyatro salonları bulununan güzel bir Kültür Merkezi’ni Çorum’a kazandıracağız. Bu da Bakan Yardımcımız’ın Çorum’a imzaları olacak” dedi.

Gelecek sezon Çorum’da tam gün eğitime geçilmesini de hedeflediklerini belirten Ceylan, 100 milyon TL’lik yatırım planladıklarını kaydetti.

KÜLCÜ: ‘ÇORUM’U 2023’E HAZIRLIYORUZ’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum’u hep birlikte 2023 hedeflerine hazırlıyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın ziyaretinin memleket için kazançlı bir gün olduğunu ifade eden Başkan Külcü, Vali ve milletvekilleriyle birlikte ekip olarak Çorum’a bir Kültür Merkezi kazandırmak için Ankara düzeyinde girişimlerde bulunduklarını ve konunun takipçisi olduklarını hatırlattı.

Külcü, “Bambaşka bir kompleks olarak tahayyül ediyoruz. Büyük medeniyetlerin büyük hedefleri olur düsturunun bir meyvesi olarak şehrimize örnek bir kültür merkezi kazandırmayı arzu ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Külcü ayrıca, eğitime verdiği örnek destek nedeniyle Kavsan Ayakkabıcılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Kavlu ve ailesini kutladı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam